Hirdetés

Extrán ropogós rántott karfiol

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej karfiol
3 - 4 db tojás
300 g liszt
300 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Hirdetés

Extrán ropogós rántott karfiol

Akármennyire is alaprecept a rántott karfiol, szerintem fontos, hogy jól legyen elkészítve, mert elég hihetetlen, de ezt is könnyen el lehet rontani.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej karfiol
3 - 4 db tojás
300 g liszt
300 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Egy nagy lábosban vizet forralunk, amit alaposan megsózunk. Ha már forr, beledobjuk a rózsáira szedett karfiolt és újraforrás után elzárjuk, majd hideg vízzel leszűrjük (vagyis blansírozzuk). Ha kihűltek a karfiolrózsák, hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe forgatjuk, majd a sóval felvert tojásokba, végül pedig a zsemlemorzsába.

Ha bepaníroztuk az összeset, olajat hevítünk és aranybarnára sütjük, majd egy lapáttal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy az olaj teljesen lecsepegjen. Tartármártással (recept itt) és tetszőleges körettel tálaljuk (pl. süssünk hasábburgonyát, ha elkészült a karfiol).

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások