Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- só
- 3 - 4 db tojás
- 300 g liszt
- 300 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Extrán ropogós rántott karfiol
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- só
- 3 - 4 db tojás
- 300 g liszt
- 300 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Egy nagy lábosban vizet forralunk, amit alaposan megsózunk. Ha már forr, beledobjuk a rózsáira szedett karfiolt és újraforrás után elzárjuk, majd hideg vízzel leszűrjük (vagyis blansírozzuk). Ha kihűltek a karfiolrózsák, hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe forgatjuk, majd a sóval felvert tojásokba, végül pedig a zsemlemorzsába.
Ha bepaníroztuk az összeset, olajat hevítünk és aranybarnára sütjük, majd egy lapáttal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy az olaj teljesen lecsepegjen. Tartármártással (recept itt) és tetszőleges körettel tálaljuk (pl. süssünk hasábburgonyát, ha elkészült a karfiol).