Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Gesztenyés gombás loaf, kelbimbós caponataval

Hozzávalók

4 - 6
személyre
+

A loafhoz

250 g főtt lencse
250 g főtt gesztenye
500 g csiperkegomba
1 tk kakukkfű
2 ek olívaolaj
1 fej nagyobb lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 szál zellerszár
1 tk sűrített paradicsom
3 ek Worcester szósz
1 db tojás
2 ek panko morzsa
2 ek keményítő
olaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

A caponatahoz

500 g kelbimbó megtisztítva
1 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1 szál sárgarépa
1 tk oregánó
1 db szárzeller
2 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
1 konzerv hámozott paradicsom
3 ek vörösborecet
2 ek magozott fekete olajbogyó
2 tk kapribogyó
200 ml víz
1 kis csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés gombás loaf, kelbimbós caponataval

Sokszor nehéz kitalálni, hogy a vega családtagjainknak mit főzzünk, nem csak karácsonykor, hanem amúgy is. Remélem ezzel a recepttel kicsit segítek a probléma megoldásában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
személyre
+

A loafhoz

250 g főtt lencse
250 g főtt gesztenye
500 g csiperkegomba
1 tk kakukkfű
2 ek olívaolaj
1 fej nagyobb lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 szál zellerszár
1 tk sűrített paradicsom
3 ek Worcester szósz
1 db tojás
2 ek panko morzsa
2 ek keményítő
olaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

A caponatahoz

500 g kelbimbó megtisztítva
1 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1 szál sárgarépa
1 tk oregánó
1 db szárzeller
2 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
1 konzerv hámozott paradicsom
3 ek vörösborecet
2 ek magozott fekete olajbogyó
2 tk kapribogyó
200 ml víz
1 kis csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A loafhoz egy száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk a gombát és a végén megszórjuk a kakukkfűvel és kiszedjük egy tálba. Ugyanabban a serpenyőben az olívaolajon 3-4 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, répát. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, Worcester szószt, sózzuk, borsozzuk és további 2 percig pirítjuk. Ezt a keveréket hozzáadjuk a gombához, az apróra vágott főtt gesztenyével együtt.

Egy aprítógépbe rakunk 5 evőkanálnyit ebből, a tojásokkal, keményítővel és panko morzsával együtt lezúzzuk. Visszaöntjük a tálba és alaposan elkeverjük. Egy kb. 20×15 cm nagyságú kenyérformát egy kis olajjal kikenünk és zsemlemorzsával kiszórunk és beleöntjük a gombás keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kicsit hűlt, akkor tudjuk kiszedni a formából.

A caponatahoz egy nagyon serpenyőben 1 evőkanál olajon a felezett kelbimbót aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. Ugyanebbe a serpenyőbe rakunk még 1 evőkanál olajat és 2-3 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert. Beletesszük a sűrített paradicsomot és azzal is 2 percig pirítjuk.

Kézzel belenyomkodjuk a hámozott paradicsomot, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és belerakjuk az ecetet is. Ha felforrt, alacsony lángra kapcsolunk és visszatesszük a kelbimbót, felszeletelt olajbogyót és a kapribogyót is. Kb. 20-25 percig főzzük. A végén megszórjuk a friss bazsalikommal. A loaf szeleteket ezzel a raguval tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások