Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Gombás-pecorino sajtos rétes

Hozzávalók

1
rúd réteshez
+
1 kg csiperkegomba
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 ek olívaolaj
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű
30 g pecorino sajt
1 nagy marék friss bébispenót
6 - 7 db réteslap
100 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gombás-pecorino sajtos rétes

A rétest sokszor édesen készítjük el, de ez a zöldséges verzió is bizonyítja, hogy sósan is nagyon finom tud lenni. :) A pecorino sajt pedig egy kis plusz ízt ad az egésznek. Előételnek vagy, akár egy friss salival, főételnek is megállja a helyét, de senki nem fog megsértődni ha nasinak sütitek. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
rúd réteshez
+
1 kg csiperkegomba
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 ek olívaolaj
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű
30 g pecorino sajt
1 nagy marék friss bébispenót
6 - 7 db réteslap
100 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom

A megtisztított gombát nagy darabokra vágjuk és 1 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és belereszeljük a sajtot, majd elzárjuk. Ekkor keverjük bele a spenótot.

Ha picit hűlt, a felét egy aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük a serpenyőben maradt résszel. A réteslapokat egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, és teljes fedésben egymásra fektetjük őket. A hozzánk közelebb eső felelére, a szélétől 10 cm-re kanalazzuk a tölteléket. Az oldalsó széleit ráhajtjuk, majd feltekerjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, úgy, hogy az illesztés az aljára kerüljön. Lekenjük a tojássárgájával és 200 fokra  előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások