Hozzávalók
Tepsis burgonya (6 személyre)
- 1 ½ kg kifli burgonya
- 4 fej vöröshagyma
- 3 db nagy fej fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 3 ág rozmaring
- 3 ág kakukkfű
- 1 mk bors
- 1 ek só
- 1 dl olívaolaj
“Karfiolrizs” saláta (4 személyre)
- 1 fej nagyobb karfiol
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk kurkuma
- 1 tk só
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 nagy csokor újhagyma
- 1 db kis kígyóuborka
- 2 csokor friss petrezselyem
- 1 db citrom leve
Spenótos rizottó (4 személyre)
- 4 ek vaj
- 30 dkg rizottó rizs
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 3 dl fehérbor
- 1.6 l alaplé (vagy víz)
- 10 dkg parmezán
- 60 g hideg vaj
- 500 g friss spenót
Hozzávalók
Tepsis burgonya (6 személyre)
- 1 ½ kg kifli burgonya
- 4 fej vöröshagyma
- 3 db nagy fej fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 3 ág rozmaring
- 3 ág kakukkfű
- 1 mk bors
- 1 ek só
- 1 dl olívaolaj
“Karfiolrizs” saláta (4 személyre)
- 1 fej nagyobb karfiol
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk kurkuma
- 1 tk só
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 nagy csokor újhagyma
- 1 db kis kígyóuborka
- 2 csokor friss petrezselyem
- 1 db citrom leve
Spenótos rizottó (4 személyre)
- 4 ek vaj
- 30 dkg rizottó rizs
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 3 dl fehérbor
- 1.6 l alaplé (vagy víz)
- 10 dkg parmezán
- 60 g hideg vaj
- 500 g friss spenót
Tepsis burgonya
A burgonyákat jól alaposan megmossuk, a sárgarépákat meghámozzuk és a vöröshagymával együtt egységes darabokra vágjuk. Egy nagy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk a zöldségeket, olívaolajjal, sóval, borssal jó alaposan átkeverjük és mellé dobjuk a friss zöldfűszereket és a fokhagymagerezdeket. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
“Karfiolrizs” saláta
A karfiolt alaposan megmossuk, rózsáira szedjük és aprítógépben rizsszem méretűre zúzzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a kurkumát, elkeverjük, hogy az olaj szép sárga legyen és hozzáadjuk a karfiolszemeket. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett, kb. 10 percig pirítjuk, majd félretesszük hűlni. A koktélparadicsomot, az újhagymát, az uborkát kis kockákra vágjuk és összekeverjük a kihűlt “karfiolrizzsel”, nyakon öntjük olívaolajjal, megszórjuk friss petrezselyemmel és rányomjuk a citrom levét.
Spenótos rizottó
A serpenyőbe dobunk egy evőkanál vajat és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor elforrt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a friss spenótot, a parmezánt és a hideg vajat. Ekkor lefedjük és tálalás előtt pár percig pihentetjük.