Hirdetés
Instant

Ha már unod a megszokott köreteket!

Hozzávalók

Tepsis burgonya (6 személyre)

1 ½ kg kifli burgonya
4 fej vöröshagyma
3 db nagy fej fokhagyma
3 db sárgarépa
3 ág rozmaring
3 ág kakukkfű
1 mk bors
1 ek só
1 dl olívaolaj

“Karfiolrizs” saláta (4 személyre)

1 fej nagyobb karfiol
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk só
1 marék koktélparadicsom
1 nagy csokor újhagyma
1 db kis kígyóuborka
2 csokor friss petrezselyem
1 db citrom leve

Spenótos rizottó (4 személyre)

4 ek vaj
30 dkg rizottó rizs
2 fej közepes vöröshagyma
3 dl fehérbor
1.6 l alaplé (vagy víz)
10 dkg parmezán
60 g hideg vaj
500 g friss spenót
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ha már unod a megszokott köreteket!

Amikor van egy  szép nagy sült húsunk, általában gyorsan összedobunk mellé valami egyszerű köretet. Most hoztunk nektek 3 szuper ötletet, hogy ne csak a megszokott, unalmas verziókat egyétek. Ilyenek nálunk a hagymával és répával felturbózott sültburgonya, a spenótos rizottó és a karfiol rizs saláta.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

Tepsis burgonya (6 személyre)

1 ½ kg kifli burgonya
4 fej vöröshagyma
3 db nagy fej fokhagyma
3 db sárgarépa
3 ág rozmaring
3 ág kakukkfű
1 mk bors
1 ek só
1 dl olívaolaj

“Karfiolrizs” saláta (4 személyre)

1 fej nagyobb karfiol
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk só
1 marék koktélparadicsom
1 nagy csokor újhagyma
1 db kis kígyóuborka
2 csokor friss petrezselyem
1 db citrom leve

Spenótos rizottó (4 személyre)

4 ek vaj
30 dkg rizottó rizs
2 fej közepes vöröshagyma
3 dl fehérbor
1.6 l alaplé (vagy víz)
10 dkg parmezán
60 g hideg vaj
500 g friss spenót
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Tepsis burgonya

A burgonyákat jól alaposan megmossuk, a sárgarépákat meghámozzuk és a vöröshagymával együtt egységes darabokra vágjuk. Egy nagy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk a zöldségeket, olívaolajjal, sóval, borssal jó alaposan átkeverjük és mellé dobjuk a friss zöldfűszereket és a fokhagymagerezdeket. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

Fotó: Puskás Nóri

“Karfiolrizs” saláta

Fotó: Puskás Nóri

A karfiolt alaposan megmossuk, rózsáira szedjük és aprítógépben rizsszem méretűre zúzzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a kurkumát, elkeverjük, hogy az olaj szép sárga legyen és hozzáadjuk a karfiolszemeket. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett, kb. 10 percig pirítjuk, majd félretesszük hűlni. A koktélparadicsomot, az újhagymát, az uborkát kis kockákra vágjuk és összekeverjük a kihűlt “karfiolrizzsel”, nyakon öntjük olívaolajjal, megszórjuk friss petrezselyemmel és rányomjuk a citrom levét.

Spenótos rizottó

Fotó: Puskás Nóri

A serpenyőbe dobunk egy evőkanál vajat és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor elforrt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a friss spenótot, a parmezánt és a hideg vajat. Ekkor lefedjük és tálalás előtt pár percig pihentetjük.

 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások