Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma
- 1 db padlizsán (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 tk harissza
- 200 g koktélparadicsom
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 ek vörösborecet
- 300 ml passata
- 500 ml víz
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 csokor friss koriander (nagy)
A polentához
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- 200 g finomszemcsés kukoricadara
- só, bors
- 30 g parmezán
- 50 g vaj
Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma
- 1 db padlizsán (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 tk harissza
- 200 g koktélparadicsom
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 ek vörösborecet
- 300 ml passata
- 500 ml víz
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 csokor friss koriander (nagy)
A polentához
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- 200 g finomszemcsés kukoricadara
- só, bors
- 30 g parmezán
- 50 g vaj
Egy nagyobb lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk a felaprított póréhagymát. Rádobjuk a nagy kockákra vágott padlizsánt, az apróra vágott fokhagymát, és pár percig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a harisszát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és ha kicsit összeesett, beleöntjük a csicseriborsót, a darabolt paradicsomot, a vörösborecetet, a passatát és a vizet. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel és a felaprított koriander felével. Felforraljuk, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik az egész (kb. fél óra). Miután elzártuk, beleszórjuk a maradék koriandert (egy keveset hagyjunk a tálaláshoz).
A polentához felforraljuk az alaplevet, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, pár perc rotyogtatás után belereszeljük a parmezánt, hozzádobjuk a vajat, és kész is. Egy tányérra szedünk a polentából és a raguból, megszórjuk egy kevés korianderrel, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Ha tetszett a harisszás zöldségragu polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!