Hirdetés

Harisszás zöldségragu polentával

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
4 ek olívaolaj
1 szál póréhagyma
1 db padlizsán (nagy)
4 gerezd fokhagyma
só, bors
3 tk harissza
200 g koktélparadicsom
400 g konzerv csicseriborsó
400 g konzerv darabolt paradicsom
1 ek vörösborecet
300 ml passata
500 ml víz
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 csokor friss koriander (nagy)

A polentához

1 l zöldségalaplé vagy víz
200 g finomszemcsés kukoricadara
só, bors
30 g parmezán
50 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Harisszás zöldségragu polentával

Ha szeretnétek egy egyszerű, nagyon zöldséges cuccot összedobni, akkor ez egy tök jó recept, ráadásul arra is jó, hogy a maradék zöldségeket felhasználjátok! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
4 ek olívaolaj
1 szál póréhagyma
1 db padlizsán (nagy)
4 gerezd fokhagyma
só, bors
3 tk harissza
200 g koktélparadicsom
400 g konzerv csicseriborsó
400 g konzerv darabolt paradicsom
1 ek vörösborecet
300 ml passata
500 ml víz
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 csokor friss koriander (nagy)

A polentához

1 l zöldségalaplé vagy víz
200 g finomszemcsés kukoricadara
só, bors
30 g parmezán
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

Egy nagyobb lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk a felaprított póréhagymát. Rádobjuk a nagy kockákra vágott padlizsánt, az apróra vágott fokhagymát, és pár percig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a harisszát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és ha kicsit összeesett, beleöntjük a csicseriborsót, a darabolt paradicsomot, a vörösborecetet, a passatát és a vizet. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel és a felaprított koriander felével. Felforraljuk, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik az egész (kb. fél óra). Miután elzártuk, beleszórjuk a maradék koriandert (egy keveset hagyjunk a tálaláshoz).

A polentához felforraljuk az alaplevet, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, pár perc rotyogtatás után belereszeljük a parmezánt, hozzádobjuk a vajat, és kész is. Egy tányérra szedünk a polentából és a raguból, megszórjuk egy kevés korianderrel, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Harisszás zöldségragu polentával tálalása

Ha tetszett a harisszás zöldségragu polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások