Hozzávalók
- 800 g padlizsán
- 12 lap lasagne tészta
- 250 g mozzarella
- 50 g parmezán
- 80 g vaj
- 3 ek liszt
- 800 ml tej
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított kakukkfű
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk szerecsendió
- olívaolaj
Hozzávalók
- 800 g padlizsán
- 12 lap lasagne tészta
- 250 g mozzarella
- 50 g parmezán
- 80 g vaj
- 3 ek liszt
- 800 ml tej
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított kakukkfű
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk szerecsendió
- olívaolaj
Fotó: Szilágyi NóriA padlizsánokat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, zúzott fokhagymával megkenjük az összes szeletet, majd sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szeleteket, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. A felolvasztott vajban elkeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, belereszelünk egy kis parmezánt, az egyik mozzarellát és sűrű krémesre forraljuk. A tepsiben elterítjük a mártás negyedét, jön rá egy réteg tészta, utána egy sor sült padlizsán, megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel. Jöhet ugyanez még egyszer. A második sor tetejére elosztjuk a felszeletelt mozzarellát és a tépett friss bazsalikomot. Megint mártás, tészta, fűszeres padlizsán és zárjuk az utolsó adag mártással. 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.