Hirdetés

Isteni finom padlizsánlasagne

Hozzávalók

4
személyre
+
800 g padlizsán           
12 lap lasagne tészta
250 g mozzarella
50 g parmezán
80 g vaj
3 ek liszt
800 ml tej
1 marék friss bazsalikom
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított kakukkfű
3 - 4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk szerecsendió
olívaolaj  
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Isteni finom padlizsánlasagne

A lasagne egy fantasztikus étel, ezt kár lenne tagadni. Ahogy azt is kár lenne tagadni, hogy hús nélkül készítve, padlizsánnal turbózva kevésbé lenne fantasztikus. Így ugyanis egy nagyon laktató vega egytálételt kapunk, krémes besamellel és olvadó sajttal a tetején. Fördős Lajos zseniális receptje következik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
800 g padlizsán           
12 lap lasagne tészta
250 g mozzarella
50 g parmezán
80 g vaj
3 ek liszt
800 ml tej
1 marék friss bazsalikom
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított kakukkfű
3 - 4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk szerecsendió
olívaolaj  
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriA padlizsánokat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, zúzott fokhagymával megkenjük az összes szeletet, majd sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szeleteket, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. A felolvasztott vajban elkeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, belereszelünk egy kis parmezánt, az egyik mozzarellát és sűrű krémesre forraljuk. A tepsiben elterítjük a mártás negyedét, jön rá egy réteg tészta, utána  egy sor sült padlizsán, megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel. Jöhet ugyanez még egyszer. A második sor tetejére elosztjuk a felszeletelt mozzarellát és a tépett friss bazsalikomot. Megint mártás, tészta, fűszeres padlizsán és zárjuk az utolsó adag mártással. 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások