Hirdetés
Karácsonyi menü

Kéksajtos-céklás-diós pite

Hozzávalók

1
db 22 cm-es piteformához
+

A tésztához

130 g hideg vaj
200 g liszt
1 db tojássárgája
3 ek tej

A töltelékhez

1 db főtt cékla
125 g kéksajt
5 db tojás
300 ml habtejszín
150 ml tej (min. 2,8% zsírtartalmú)
1 - 2 ág kakukkfű
1 - 2 ág rozmaring
½ csokor snidling
½ csokor petrezselyem
só, bors
100 g cheddar sajt
1 kis marék dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Kéksajtos-céklás-diós pite

Próbáltátok már a céklát kéksajttal? Ha még esetleg nem, akkor épp itt az ideje! Ezt a pitét még dióval is tovább turbóztuk, szóval szuper őszi kaja lett előle, ami előételnek, de salival vacsinak vagy könnyű ebédnek is abszolút megállja a helyét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 22 cm-es piteformához
+

A tésztához

130 g hideg vaj
200 g liszt
1 db tojássárgája
3 ek tej

A töltelékhez

1 db főtt cékla
125 g kéksajt
5 db tojás
300 ml habtejszín
150 ml tej (min. 2,8% zsírtartalmú)
1 - 2 ág kakukkfű
1 - 2 ág rozmaring
½ csokor snidling
½ csokor petrezselyem
só, bors
100 g cheddar sajt
1 kis marék dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadunk sót ízlés szerint, és beledolgozzuk a tojássárgáját és a tejet is. Fóliába tekerjük a tésztát, majd hűtőben pihentetjük minimum fél órát.

A hűtött, kész tésztánkat lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és belehelyezzük a sütőformába. Sütőbabbal kb. 8-10 percig elősütjük 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben.

Az elősütött tésztára helyezzük a 2-3 cm-es darabokra vágott főtt céklát, és rátördeljük a kéksajtot is. 

A tojásokat a habtejszínnel és a tejjel egy tálba öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket, sózzuk, borsozzuk, kis lyukú reszelőn belereszeljük a cheddar sajtot, majd az egészet összekeverjük egy habverővel. A mixünket ráöntjük a tésztára, majd visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojásos mixünk be nem kocsonyásodott (kb. 30-40 perc). A vége előtt 10 perccel megszórjuk a durvára vágott dióval. 

Felvágás előtt hagyjuk minimum szoba-hőmérsékletűre hűlni a piténket.

Kéksajtos-céklás-diós pite tálalása

Ha tetszett a kéksajtos-céklás-diós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások