Hirdetés

Krumplis tészta lepirítva, ahogy azt kell!

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma
5 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ek pirospaprika
1 tk őrölt kömény
só, bors
500 g csuszatészta
1 kg krumpli
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krumplis tészta lepirítva, ahogy azt kell!

A krumplis tészta teljesen más köntösbe bújik, ha miután készen van, még serpenyőben utána pirítotok! Még az is megszereti, aki eddig nem szerette, higgyétek el!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma
5 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ek pirospaprika
1 tk őrölt kömény
só, bors
500 g csuszatészta
1 kg krumpli
Bevásárlólistához adom

A finomra vágott hagymát az olaj felén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a finomra vágott paprikát és paradicsomot is. Ha kicsit lepirultak, felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával, köménnyel, és sózzuk, borsozzuk. A pörkölt alapot addig főzzük, míg a paprika és a paradicsom teljesen szét nem fő, a vizet folyamatosan pótoljuk. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Ha a krumpli megpuhult, szinte teljesen elpároljuk a szaftot, majd egy krumplinyomóval szétnyomkodjuk a főtt krumplik felét. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hozzáadjuk a krumplihoz és alaposan összekeverjük.

A krumplis tészta tálalása

Egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanál olajat, majd a krumplis tészta egyik felét alaposan lepirítjuk rajta, ezután ugyan így teszünk a másik felével is. Kovászos uborkával tálalva a legfinomabb!

Ha tetszett a krumplis tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások