A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A medvehagymás raguhoz
- 20 ml olívaolaj
- 40 g vaj
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 400 g medvehagyma
- só, bors
- 250 g ricotta
A besamelhez
- 120 g vaj
- 120 g liszt
- 1200 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 25 g parmezán
Az összeállításhoz
- 15 g parmezán
- 250 g lasagne tészta
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A medvehagymás raguhoz
- 20 ml olívaolaj
- 40 g vaj
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 400 g medvehagyma
- só, bors
- 250 g ricotta
A besamelhez
- 120 g vaj
- 120 g liszt
- 1200 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 25 g parmezán
Az összeállításhoz
- 15 g parmezán
- 250 g lasagne tészta
A medvehagymás lasagne-hoz először az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a zúzott fokhagymát, majd a nagyobb darabokra vágott medvehagymát. Megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd ha kihűlt, elkeverjük benne a ricottát.
A besamelhez a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró tejet. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és a parmezánt, majd felforraljuk.
A tepsit kivajazzuk, eloszlatjuk benne a besamel egyharmadát, ráteszünk egy réteg tésztát, erre pedig a ricottás krém felét. Erre újabb adag tészta jön, majd a maradék ricottás-medvehagymás krém, a maradék besamel fele, még egy utolsó réteg tészta, erre is jöhet az utolsó adag besamel, majd reszelt parmezán. 180 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük, majd fél órát pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
Ha tetszett a medvehagymás lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
A tökéletes medvehagymás pogácsa