Hozzávalók
A tésztához
- 500 g burgonya
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek búzadara
- 30 g zsír vagy vaj
- 1 db tojás
A joghurtos öntethez
- 250 g görög joghurt
- 50 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- ½ db citrom
A morzsához
- 200 g dió
- 3 ek porcukor
- 2 ek vaj
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g burgonya
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek búzadara
- 30 g zsír vagy vaj
- 1 db tojás
A joghurtos öntethez
- 250 g görög joghurt
- 50 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- ½ db citrom
A morzsához
- 200 g dió
- 3 ek porcukor
- 2 ek vaj
A nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
A morzsához lepirítjuk a diót, majd aprítóban lezúzzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a porcukrot és a diót, párszor átforgatjuk, majd hagyjuk ezt is kihűlni. A citromos joghurthoz összekeverjük a görög joghurtot a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a ½ citrom levével és reszelt héjával.
A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, 4 felé osztjuk, és mindegyik részt kb. 1-1,5 cm-es rúddá sodorjuk. Átlósan elvagdossuk őket, és a két tenyerünk között kicsit megsodorva, nudli formára alakítjuk. Bő, gyöngyöző vízbe dobjuk a nudlikat, és kb. 5-6 percig főzzük. Leszűrjük, beleforgatjuk a cukros dióba, és a citromos joghurttal tálaljuk.
Ha tetszett a diós nudli citromos görögjoghurttal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!