Hozzávalók
A remuládhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g salottahagyma
- 2 db savanyú uborka + 2 ek a levéből
- ½ csokor snidling
- ½ csokor kapor
- 100 g majonéz
- 2 ek tejföl
A sült krumplihoz
- 500 g krumpli
- só
- bő olaj a sütéshez
A rántott sajthoz
- 1 csomag sajt steak (160 g-os kiszerelés)
- 100 g finomliszt
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
A remuládhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g salottahagyma
- 2 db savanyú uborka + 2 ek a levéből
- ½ csokor snidling
- ½ csokor kapor
- 100 g majonéz
- 2 ek tejföl
A sült krumplihoz
- 500 g krumpli
- só
- bő olaj a sütéshez
A rántott sajthoz
- 1 csomag sajt steak (160 g-os kiszerelés)
- 100 g finomliszt
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A rántott sajt remuláddal is tuti tartár helyett, mindenképp érdemes így is kipróbálni! Első lépésként a remuládhoz lezúzzuk a fokhagymát, apróra vágjuk a salottahagymát, majd mehet hozzá az apróra vágott savanyú uborka és a leve is. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és ezeket is belekeverjük a többi hozzávalóval együtt.
A krumplit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd 160-170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük és papírtörlőre szedjük.
A sajtot klasszikus módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, 150 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A tányérra pakoljuk a sajtot, és a krumplival, valamint a remulád mártással tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a rántott sajt remuláddal és sült krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!