Hozzávalók
- 400 g száraz vöröslencse
- 1 fej karfiol
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es friss gyömbér
- 1 db lime leve
- 160 ml kókusztejszín
- 3 tk currypor
- 1 tk őrölt gyömbér
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt chili
- 1 ½ l víz
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander (nagy)
- főtt rizs
Hozzávalók
- 400 g száraz vöröslencse
- 1 fej karfiol
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es friss gyömbér
- 1 db lime leve
- 160 ml kókusztejszín
- 3 tk currypor
- 1 tk őrölt gyömbér
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt chili
- 1 ½ l víz
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander (nagy)
- főtt rizs
A karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük. Egy nagy lábasban 2 evőkanál olajon puhára pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért. Lehúzzuk és megszórjuk a fűszerekkel. Elkeverjük benne a lencsét és visszatoljuk a tűzre.
Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd tovább rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg a lencse meg nem puhul. Ekkor tesszük bele a sült karfiolt, a lime levét és a kókusztejszínt. Összemelegítjük és kész is. Megszórjuk friss korianderrel és főtt rizzsel tálaljuk.