A vega bolognai mártáshoz először a diót felaprítjuk, a gombát pedig vagy egy aprítógépben lezúzzuk, vagy apróra vágjuk. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, kiszedjük, majd egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a gombát is.
Egy nagy lábasban egy kevés olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert és répát, közben az egészet fűszerezzük oregánóval és kakukkfűvel. Ráöntjük a bort, hagyjuk elpárologni. Ha egy kis színt kapott, belerakjuk a lepirított diót, a gombát és a lecsepegtetett lencsét, felöntjük a paradicsommal, beletépkedjük a bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecettel, és fél órát főzzük közepes lángon, néha megkeverve.
A végén belereszeljük a parmezánt, és főtt tésztával, friss bazsalikommal tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc

Ezek a szuper vega receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve
Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal