Hirdetés
Karácsonyi menü

Vega rakott köleses édesburgonya

Hozzávalók

4
főre
+
150 g köles
300 g csiperkegomba
1 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
2 tk bazsalikom
1 tk oregánó
1 tk majoranna
3 ek olívaolaj
só, bors
700 g édesburgonya
200 ml tejföl
200 g reszelt füstölt sajt
½ db szerecsendió
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vega rakott köleses édesburgonya

Ez egy olyan kaja, amit a megrögzött húsimádók is jó szívvel fogyasztanak. (Saját tapasztalatból mondom, hisz én is a húsimádók táborát erősítem).
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
150 g köles
300 g csiperkegomba
1 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
2 tk bazsalikom
1 tk oregánó
1 tk majoranna
3 ek olívaolaj
só, bors
700 g édesburgonya
200 ml tejföl
200 g reszelt füstölt sajt
½ db szerecsendió
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Serpenyőben pár csepp olajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát, majd kiszedjük és félretesszük. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. 2 evőkanál olajon megpirítjuk a kockákra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Rádobjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a bazsalikommal, majorannával és oregánóval. Hozzáöntjük a főtt kölest, és a felaprított petrezselymet és alaposan összeforgatjuk.

Az édesburgonyákat 1,5 centi vastag szeletekre vágjuk, egy kevés olívaolajjal összeforgatjuk a szeleteket, és tepsiben szétterítve 180 fokon 40 percig megsütjük.

Egy magas falú tepsi alját kikenjük olívaolajjal, jöhet rá egy réteg édesburgonya, rá a köleses zöldség, és az édesburgonya másik fele. A tetejére sóval és borssal elkevert tejfölt kenünk, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a sajtot megpirítani.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások