Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- ½ fej vöröshagyma
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 180 g rizstészta
- 2 marék pirított, sótlan földimogyoró
- 1 db kisebb gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek halszósz
- 2 ek szójaszósz
- 3 csipet chilipehely
- 2 tk sriracha
- ½ db lime kifacsart leve
- bors
- 2 tk barna cukor
- 2 db tojás
- olívaolaj
- friss koriander
- 70 g natúr földimogyoró
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- ½ fej vöröshagyma
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 180 g rizstészta
- 2 marék pirított, sótlan földimogyoró
- 1 db kisebb gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek halszósz
- 2 ek szójaszósz
- 3 csipet chilipehely
- 2 tk sriracha
- ½ db lime kifacsart leve
- bors
- 2 tk barna cukor
- 2 db tojás
- olívaolaj
- friss koriander
- 70 g natúr földimogyoró
A cukkinit és a répát zöldséghámozóval széles csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát és a színes paprikákat vékony szeletekre vágjuk. A rizstésztát 2 percig főzzük enyhén sós forró vízben, majd leszűrjük. Kevés olajon a zöldségeket lepirítjuk majd kivesszük őket a serpenyőből. A száraz serpenyőben először lepirítjuk a földimogyorót, félrerakjuk majd kevés olajon megpirítjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát. Ráöntjük a szójaszószt, mehet bele az előfőzött tészta is. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a halszószt, srirachát, a lime kifacsart levét, kevés borsot és a barna cukrot. Jól átforgatjuk a tésztát, kicsit félrehúzzuk a serpenyőben, ide ütjük a tojást, gyors mozdulatokkal átkeverjük, majd összeforgatjuk a tésztával. Végül hozzákeverjük a zöldségeket és a pirított mogyoróval, valamint kevés korianderrel megszórva tálaljuk.