A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db fél sós kalács
- 2 szelet főtt tarja
- 4 db tojás
- só, bors
- 100 g trappista sajt
- 80 g fehér cheddar sajt
- 200 ml UHT tej
- 1 marék spenótlevél
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db fél sós kalács
- 2 szelet főtt tarja
- 4 db tojás
- só, bors
- 100 g trappista sajt
- 80 g fehér cheddar sajt
- 200 ml uht tej
- 1 marék spenótlevél
Ez a húsvéti kalácsfelfújt recept a nagymamámtól van, aki rendszerint megmaradt sonkából készítette el. Ez azért nagyon klassz, mert ha már egy kicsit megszikkadt a kalács, azt is nyugodtan hozzá tudjátok dobni és rögtön két legyet üttök egy csapásra! Ezenkívül természetesen még rengeteg maradékmentő húsvéti receptünk van, ha érdekel, akkor erre fáradjatok.
Na de, lássuk azt a kalácsfelfújtat!
A kalácsot és a tarját is kisebb kockákra vágjuk. A tojást sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a kétféle sajtot és a tejet. A spenótleveleket összevágjuk és a sonkával együtt a tojásos keverékhez adjuk. Az egészet sütőpapírral bélelt, jól záródó tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a húsvéti kalácsfelfújt recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!