Hirdetés

Húsvéti tojáskrém

Hozzávalók

4
főre
+
5 db tojás
1 fej hagyma (kisebb)
60 g puha vaj
200 g tejföl
2 tk mustár
pár csepp citromlé
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Húsvéti tojáskrém

A tojáskrém elég alap húsvéti reggeli kellék, amit persze nem csak erre az ünnepre tudtok összedobni. Rendkívül gyorsan elkészíthető, és egy puha kaláccsal vagy kiflivel csodálatos reggeli lesz belőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
38
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
5 db tojás
1 fej hagyma (kisebb)
60 g puha vaj
200 g tejföl
2 tk mustár
pár csepp citromlé
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ez a húsvéti tojáskrém ráadásul szupergyorsan elkészül, így ha váratlanul beesne 1-2 locsolkodó, nem kell zavarba jönni, ezt gyorsan össze tudjátok rakni. Kalács vagy kifli meg valószínűleg úgyis lesz otthon, érdemes mellétálalni még egy kevés friss zöldséget is.

A szoba-hőmérsékletű tojásokat hideg vízbe tesszük, és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük őket. Egy tálba tesszük az apróra vágott vöröshagymát, a puha vajat, a tejfölt, a mustárt és a pár csepp citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

A megfőtt, kihűlt tojásokat meghámozzuk és egy éles késsel a lehető legapróbbra összevágjuk, majd az előzőleg elkészített krémes alaphoz adjuk, így is alaposan összekeverjük. Pár órára érdemes azért hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek, de persze aki nem tud várni, így is eheti már. 🙂 Készíthettek még mellé más krémeket is, így együtt tálalva igazi húsvéti lakomát csaphattok!

Ha tetszett a húsvéti tojáskrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Tojáskrémes leveles kosárka

Retro tojáskrém

Hagymás tojáskrémes pirítós

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?