Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (kb. 120 g)
- 4 ek olaj
- só, bors
- ½ mk őrölt fűszerkömény
- kb. 1,5 l víz
- 1 ek pirospaprika
- 1 db paradicsom (kb. 120 g)
- 1 - 2 db babérlevél
A máj pirításához
- 500 g csirkemáj
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 mk morzsolt majoranna
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (kb. 120 g)
- 4 ek olaj
- só, bors
- ½ mk őrölt fűszerkömény
- kb. 1,5 l víz
- 1 ek pirospaprika
- 1 db paradicsom (kb. 120 g)
- 1 - 2 db babérlevél
A máj pirításához
- 500 g csirkemáj
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 mk morzsolt majoranna
A csirkemájpörkölt elkészítéséhez a pörköltalappal indítunk. Ehhez a hagymát, a fokhagymát és a paprikát finomra vágjuk, majd az olajon, egy lábasban közepesen erős lángon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a köménnyel, és felöntjük kb. 100 ml vízzel.
Visszaforraljuk, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük újabb 100 ml vízzel, és beledobjuk a babérlevelet is. Ismét visszaforraljuk, majd többször felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Végeredményben kb. 50 perc alatt sűrű pörköltalapot kapunk.
Az utolsó 10 perc előtt egy serpenyőt erős lángon felhevítünk. A májat megtisztítjuk, majd az olajon erősen körbepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és 10-15 perc alatt készre pároljuk az alapban. Nokedlivel és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a csirkemájpörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csirkemájból készült recept:
Baconbe tekert csirkemáj
Lecsós pirított csirkemáj
Marsala boros-csirkemájkrémes crostini
Resztelt májas burger