Hozzávalók
- 50 g cukor
- 20 g vaníliás cukor (vagy 0,5 db vaníliarúd)
- 2 db tojássárgája
- 35 g étkezési keményítő
- 500 ml tej
- 1 ek vaj
Házi vaníliapuding
Hozzávalók
- 50 g cukor
- 20 g vaníliás cukor (vagy 0,5 db vaníliarúd)
- 2 db tojássárgája
- 35 g étkezési keményítő
- 500 ml tej
- 1 ek vaj
A cukrot, a vaníliás cukrot vagy a vaníliarúd kikapart magjait és a tojássárgáját összekeverjük a keményítővel, majd felöntjük a tejjel, miközben folyamatosan kevergetjük az alapot, hogy csomómentes legyen. Végül beledobjuk a vajat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Miután felforrt, még párat keverünk rajta, majd poharakba szedjük, és akár langyosan, akár teljesen kihűlve fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett a házi vaníliapuding receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!