Hirdetés
Green Kitchen

Kenyérpuding

Hozzávalók

4
főre
+
1 csomag fehér toastkenyér
vaj
200 g mazsola
2 tk őrölt fahéj
300 ml tej
100 ml habtejszín
2 db tojás
20 g barna cukor
szerecsendió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kenyérpuding

A legegyszerűbb ünnepi desszert szeletelt kenyérből. Hülye angolok, angol hülyék? Szerintem nem. A bread and butter pudding minden angol háztartásban egy alap ünnepi desszert, valahogy úgy, mint nálunk, mondjuk, a bejgli.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 csomag fehér toastkenyér
vaj
200 g mazsola
2 tk őrölt fahéj
300 ml tej
100 ml habtejszín
2 db tojás
20 g barna cukor
szerecsendió
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pudinghoz a kenyérszeletek végeit levágjuk, majd pedig félbevágjuk, hogy háromszögeket kapjunk belőlük. Egy mély falú, sütőbe is tehető serpenyőt vékonyan kikenünk vajjal, és elkezdünk rétegezni: egy réteg kenyér, egy kevés mazsola és fahéj, egészen addig, amíg el nem fogy a kenyér.

Egy serpenyőben felmelegítjük a tejet és a habtejszínt, de semmiképp se legyen forró!

Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd beleöntjük a tejes masszát, és az egészet simára keverjük. Belereszelünk egy kevés szerecsendiót, majd ráöntjük a kenyérre. Félrehúzzuk, és hagyjuk állni 20 percet.

Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-40 percig sütjük. Tálaláskor még meglocsolhatjuk egy kis tejszínnel.

kenyérpuding
Kenyérpuding

Ha tetszett a kenyérpuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Piemonti csokipuding

Szilvabefőttes-pudingporos kevert süti

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások