Hozzávalók
- 1 csomag fehér toastkenyér
- vaj
- 200 g mazsola
- 2 tk őrölt fahéj
- 300 ml tej
- 100 ml habtejszín
- 2 db tojás
- 20 g barna cukor
- szerecsendió
Kenyérpuding
Hozzávalók
- 1 csomag fehér toastkenyér
- vaj
- 200 g mazsola
- 2 tk őrölt fahéj
- 300 ml tej
- 100 ml habtejszín
- 2 db tojás
- 20 g barna cukor
- szerecsendió
A pudinghoz a kenyérszeletek végeit levágjuk, majd pedig félbevágjuk, hogy háromszögeket kapjunk belőlük. Egy mély falú, sütőbe is tehető serpenyőt vékonyan kikenünk vajjal, és elkezdünk rétegezni: egy réteg kenyér, egy kevés mazsola és fahéj, egészen addig, amíg el nem fogy a kenyér.
Egy serpenyőben felmelegítjük a tejet és a habtejszínt, de semmiképp se legyen forró!
Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd beleöntjük a tejes masszát, és az egészet simára keverjük. Belereszelünk egy kevés szerecsendiót, majd ráöntjük a kenyérre. Félrehúzzuk, és hagyjuk állni 20 percet.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-40 percig sütjük. Tálaláskor még meglocsolhatjuk egy kis tejszínnel.
Ha tetszett a kenyérpuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!