Hozzávalók
- 1 ½ kg krumpli
- 10 db tojás
- 200 g lila hagyma
- 200 g kolbász
- 20 ml olaj
- 800 g tejföl
- 2 tk mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk étkezési keményítő
- só, bors
- 200 g szeletelt bacon
- 50 g vaj
- 250 g trappista sajt
Hozzávalók
- 1 ½ kg krumpli
- 10 db tojás
- 200 g lila hagyma
- 200 g kolbász
- 20 ml olaj
- 800 g tejföl
- 2 tk mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk étkezési keményítő
- só, bors
- 200 g szeletelt bacon
- 50 g vaj
- 250 g trappista sajt
Ehhez a rakott krumpli recepthez először a burgonyát bő, enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. A tojásokat szintén 10 perc alatt készre főzzük. A lila hagymát szeletekre vágjuk, és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. A tejfölben elkeverjük a mustárt, a zúzott fokhagymát, a keményítőt, és sózzuk, borsozzuk. A bacont ropogósra pirítjuk.
A tepsi alját kikenjük a vajjal, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Minden réteget enyhén megsózunk. Először teszünk egy réteget a megfőtt és karikára a vágott krumpliból, és az egészet meglocsoljuk egy adag tejföllel. Jöhet a szintén főtt, karikára vágott tojás, amit megszórunk egy adag pirított hagymával. Teszünk egy réteget a kolbászból és a baconből is, majd ismét jöhet egy réteg tejföl. Ezt a sort addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A végén tejföllel zárjuk a sort, majd az egészet megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Előkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 30 perc
Összesen: 70 perc
Ha tetszett ez a klasszikus rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több király krumplis kaja, amitől edobod az agyad:
Petrezselymes krumpli
Lisztmentes krumplifőzelék
Frittata maradék főtt burgonyából
Pöcsmácsik
Csirkés-gombás-krumplis chowder