Hozzávalók
A nudlihoz
- 300 g krumpli (tisztítva)
- só
- 1 db tojás
- 110 - 150 g liszt
Az összerakáshoz
- 6 ek kacsazsír (kb. 100 g)
- 2 fej hagyma (kb. 300 g)
- só
- tejföl ízlés szerint
Hozzávalók
A nudlihoz
- 300 g krumpli (tisztítva)
- só
- 1 db tojás
- 110 - 150 g liszt
Az összerakáshoz
- 6 ek kacsazsír (kb. 100 g)
- 2 fej hagyma (kb. 300 g)
- só
- tejföl ízlés szerint
A pöcsmácsikhoz a megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a tojással, sóval és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit felvesz. Fóliába csomagoljuk, és hagyjuk állni legalább fél óráig a hűtőben.
Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, 2-3 cm vastag rudakat sodrunk belőle, és 2-3 cm-es darabokat vágunk le, majd kicsit megsodorjuk őket. Gyöngyöző, sós vízben addig főzzük, amíg a nudlik fel nem jönnek a víz tetejére, ezután leszűrjük.
Három evőkanál zsíron kicsit megpirítjuk a nudlit, majd kiszedjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, és egy nagy csipet sóval megkaramellizáljuk a maradék 3 ek zsíron. Hozzáadjuk a nudlit, jól összeforgatjuk, és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
- Előkészítés: 30 perc
- Hűtés: 30 perc
- Sütés: 10 perc
- Összesen: 70 perc
Ha tetszett a pöcsmácsik receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Sörben párolt tarja káposztás nudlival
Kolbászos vadas petrezselymes nudlival