Hozzávalók
- 600 g csirkemellfilé
- 2 db tojásfehérje
- só
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk keményítő
- 3 csokor petrezselyem
- 15 - 20 szál snidling
Zöldfűszeres csirkemellsonka
Hozzávalók
- 600 g csirkemellfilé
- 2 db tojásfehérje
- só
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk keményítő
- 3 csokor petrezselyem
- 15 - 20 szál snidling
A zöldfűszeres csirkemellsonka elkészítéséhez a csirkemellet egy késsel 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy aprítógépbe tesszük, és lezúzzuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sót, a fokhagyma-granulátumot és a keményítőt, majd az egészet alaposan összezúzzuk.
A konyhapultot enyhén benedvesítjük, (ez azért szükséges, hogy a fólia könnyedén rátapadjon), kiterítünk rá egy darab frissentartó fóliát, majd a hozzánk közelebb eső részére kiterítjük a húspépet, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük, mint a szaloncukrot. A fólia két végét megcsomózzuk, és a biztonság kedvéért még egy réteg fóliát teszünk köré, majd ezt még 2 réteg alufóliába csomagoljuk.
Egy sütőformába annyi vizet teszünk, ami félig ellepi a csomagot, és 140 fokra előmelegített sütőbe tesszük 60-70 percre. Mikor elkészült, kivesszük a sütőformából, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kicsomagoljuk a csirkemellsonkát.
Egy deszkán felaprítjuk a zöldfűszereket, kiterítjük, és a szárazra törölt sonkát alaposan belehempergetjük. Felszeleteljük, és már mehet is a vajjal vastagon megkent kenyerünkre. Tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 120 perc
Ha tetszett a zöldfűszeres csirkemellsonka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!