Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 2 ek vaj
- 500 ml víz
- 2 db japán currykocka
- 10 db páncélos tigrisrák
- só, bors
- 40 g kukoricakeményítő
- 2 db tojás
- 100 g panko morzsa
- 2 adag főtt jázminrizs
Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 2 ek vaj
- 500 ml víz
- 2 db japán currykocka
- 10 db páncélos tigrisrák
- só, bors
- 40 g kukoricakeményítő
- 2 db tojás
- 100 g panko morzsa
- 2 adag főtt jázminrizs
A curryszószhoz első lépésben felcsíkozzuk a vöröshagymát és félkarikára vágjuk a sárgarépát. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd beledobjuk a hagymát és illatosra pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a répát, és felöntjük a vízzel. Miután felforrt a víz, alacsony lángon 8 percig főzzük, hogy megpuhuljon a répa. A japán currykockát kisebb darabokra törjük, majd egy kevés meleg vízben feloldjuk és beleöntjük a zöldséges alaplébe. Nagyobb lángra kapcsolunk, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön a curryszószunk, ami ezzel el is készül.
A tigrisrákot megpucoljuk úgy, hogy a farokrészen rajta hagyjuk a páncélját. Ahol szükséges, hosszában enyhén bevágva eltávolítjuk a rák tápcsatornáját. A belső oldalán beirdaljuk a rákokat, hogy megtörjük a kunkorodó formát és könnyebb legyen a sütés. Sózzuk, borsozzuk, majd keményítőbe, tojásba és végül panko morzsába forgatjuk, aztán 180 fokosra melegített olajban aranysárgára sütjük. A rák katsu akár így magában, egy kis édes chilimártással is fogyasztható, de mi most a japán curryvel tálaljuk. A főtt jázminrizsre kanalazunk a curryszószból, majd a megsült rákokkal díszítjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a japán curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!