Hozzávalók
- 700 g bőrös csirkecombfilé
A nedves páchoz
- 250 ml tej
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- 5 g őrölt gyömbér
A fűszeres panírhoz
- 80 g finomliszt
- 150 g burgonyakeményítő
- só
- 1 tk csípős fűszerpaprika
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk fokhagymapor
- ½ mk szódabikarbóna
- ½ tk kristálycukor
A tálaláshoz
- 4 ek édes chiliszósz
Koreai rántott csirke
Hozzávalók
- 700 g bőrös csirkecombfilé
A nedves páchoz
- 250 ml tej
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- 5 g őrölt gyömbér
A fűszeres panírhoz
- 80 g finomliszt
- 150 g burgonyakeményítő
- só
- 1 tk csípős fűszerpaprika
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk fokhagymapor
- ½ mk szódabikarbóna
- ½ tk kristálycukor
A tálaláshoz
- 4 ek édes chiliszósz
A koreai rántott csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombokat 3 cm-es falatokra vágjuk. A nedves pác alapanyagait összekeverjük, és beleáztatjuk a csirkecombokat minimum 2 órára, de akár előző este is beletehetitek. Amíg pácolódik a hús, addig egy tálban összekeverjük a fűszeres panírhoz az összes alapanyagot. Amikor letelt a pácidő, lecsepegtetjük a csirkecombot, majd alaposan beleforgatjuk a fűszeres panírba.
170 fokosra melegített forró olajban aranysárgára sütjük a csirkét úgy, hogy egyszerre csak 3-4 darab kerüljön a fazékba, hogy ne érjenek össze (ez persze a fazék méretétől is függ). Amikor aranybarnára sült, kivesszük, lecsepegtetjük, 1-2 percig pihentetjük, aztán magas hőfokon újra visszadobjuk az olajba egy második sütésre, hogy sötétebb arany színű és extra ropogós legyen.
A megsült csirkefalatokat édes chiliszósszal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetés: 2 óra
Ha tetszett a koreai rántott csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ti is úgy vagytok vele, hogy egy tisztességesen elkészített rántott csirkének nem lehet ellenállni? Ha tetszett ez az ázsiai verzió, akkor lehet, hogy ezekkel a receptekkel is elégedettek lesztek majd.
Aszalt szilvás rántott csirke, pirított hagymás sült zellerrel
Thai rántott csirke mentás uborkasalátával