Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- só
- 1 ek ketchup
- 3 szelet gépsonka
- 100 g trappista sajt
- 50 g finomliszt
- 1 db tojás
- 50 g zsemlemorzsa
A hasábburgonyához
- bő olaj a sütéshez
- 300 g fagyasztott hasábburgonya
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- só
- 1 ek ketchup
- 3 szelet gépsonka
- 100 g trappista sajt
- 50 g finomliszt
- 1 db tojás
- 50 g zsemlemorzsa
A hasábburgonyához
- bő olaj a sütéshez
- 300 g fagyasztott hasábburgonya
A sajttal-sonkával töltött csirkemell első lépése, hogy a húst, amennyire csak tudjuk, kiklopfoljuk a klopfoló nem rücskös részével (vigyázzunk, hogy ne roncsoljuk nagyon). Mindkét oldalát sózzuk, majd az egyik felét megkenjük a ketchuppal. Erre a felére rátesszük a gépsonkát és a hasábokra vágott sajtot, majd a hús szabadon maradt felét ráhajtjuk, és egy hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük az oldalát és a széleit is, amit egy kissé be is tűrünk, hogy nehogy kifolyjon a sajt. Először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a húst, és ezt megismételjük.
Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt aranybarnára sütjük benne a krumplikat. Hagyjuk visszahűlni az olajat nagyjából 165 fokosra, majd kb. 5 perc alatt, időnként megforgatva kisütjük benne a húst is. Szeletekre vágjuk a töltött csirkemellet, és a sült krumplival tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha bejött a sonkával-sajttal töltött csirkemell, adjatok egy esélyt ezeknek a sonkás-sajtos kajáknak is:
Tojással, sonkával és sajttal töltött zsemle