Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 400 g csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk édes paprikakrém
- 2 ek méz
- 5 ek szójaszósz
- 2 tk keményítő
- 150 ml víz
- 250 g előfőzött udon tészta
- 200 g jégcsapretek
- 1 szál újhagyma
- 1 ek pirított szezámmag
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 400 g csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk édes paprikakrém
- 2 ek méz
- 5 ek szójaszósz
- 2 tk keményítő
- 150 ml víz
- 250 g előfőzött udon tészta
- 200 g jégcsapretek
- 1 szál újhagyma
- 1 ek pirított szezámmag
A szójaszószos-csirkés udon elkészítéséhez a csirkemellet csíkokra vágjuk és nagy lángon, kevés olajon, lepirítjuk egy wok serpenyőben.
Ha színt kapott a csirke, lejjebb vesszük a lángot közepesre, majd mehet rá a szeletelt fokhagyma, a paprikakrém, a méz és a szójaszósz. Átkeverjük a csirkét, nyakon öntjük a keményítővel kikevert vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik.
Az udon tésztát a csomagoláson jelzett módon elkészítjük, közben a jégcsapretket vékony csíkokra vágjuk.
Tányérba szedünk a tésztából, rákanalazzuk a húsos ragut, teszünk rá a retekből, végül megszórjuk a felkarikázott újhagymával és a szezámmaggal.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a szójaszószos-csirkés udon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha szeretitek az ázsiai ízeket, ezeket a recepteket se hagyjátok ki:
Brokkolis, mogyorós, csirkés soba tészta
Alvó sárkány, a pekingi húsos tekercs
Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta