Hozzávalók
- 1 kg cukkini
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 l víz
- 1 ek só
- 200 g kristálycukor
- 80 ml ecet
- 1 ek egész fekete bors
- 1 tk koriandermag
- 1 tk rózsabors
- 1 csokor kapor
Hozzávalók
- 1 kg cukkini
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 l víz
- 1 ek só
- 200 g kristálycukor
- 80 ml ecet
- 1 ek egész fekete bors
- 1 tk koriandermag
- 1 tk rózsabors
- 1 csokor kapor
A cukkini savanyúságként is nagyon jó! Ennek az első lépése, hogy a cukkinit megmossuk és zöldségpucolóval vékony szalagokat vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A fokhagymát vékony szeletekre, a lila hagymát pedig cikkekre vágjuk.
A vizet beleöntjük egy lábosba, hozzáadjuk a sót, a kristálycukrot, az ecetet, a borsot, a koriandermagot, a rózsaborsot, és 5 percig főzzük.
Az így kapott levet mindenestől beleöntjük egy csírátlanított dunsztosüvegbe, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor beletesszük a szalagokra vágott cukkinit, a fokhagymát, a lila hagymát és a kaprot. Óvatosan átkeverjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen. Innentől már csak a kedvenc ételünk mellé kell fogyasztani.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Hűtési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a cukkinisavanyúság receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!