Hozzávalók
- 3 db érett banán
- 130 g puha vaj
- 150 g barna cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 160 g liszt
- 25 g kakaópor
- 10 g sütőpor
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 marék apróra vágott étcsoki
- 1 marék tökmag
Hozzávalók
- 3 db érett banán
- 130 g puha vaj
- 150 g barna cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 160 g liszt
- 25 g kakaópor
- 10 g sütőpor
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 marék apróra vágott étcsoki
- 1 marék tökmag
A banánokat villával kicsit összetörjük, majd a vajjal és a cukorral együtt jól elkeverjük. Ezután jöhet hozzá a többi hozzávaló, az apróra vágott étcsokival és tökmaggal (vagy bármilyen más maggal) együtt. Belesimítjuk a tésztát egy kenyérsütő formába, a tetejét megszórjuk kevés tökmaggal, és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésre, kb. 40-45 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, és ha nem tapad nyers tészta a tűre vagy fapálcikára, akkor kivesszük a sütit a sütőből, és hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.
Ha tetszett a csokis banánkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!