Hirdetés

Csokis banánkenyér

Hozzávalók

1
egy klasszikus méretű kenyérsütő formához:
+
3 db érett banán
130 g puha vaj
150 g barna cukor
1 csipet só
1 db tojás
1 tk vaníliakivonat
160 g liszt
25 g kakaópor
10 g sütőpor
1 mk szerecsendió
1 mk szegfűszeg
1 mk fahéj
1 mk gyömbér
1 marék apróra vágott étcsoki
1 marék tökmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis banánkenyér

Tudtátok, hogy a banán simán fagyasztható? Szóval ha van pár, amit nem fogtok megenni, vagy ne adj’ isten már túlérett, akkor hámozzátok meg, és mehet a fagyóba… Aztán csak hagyjátok kicsit szobahőmérsékleten pihenni, és ilyen szaftos banánkenyeret is tudtok készíteni belőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
180
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
egy klasszikus méretű kenyérsütő formához:
+
3 db érett banán
130 g puha vaj
150 g barna cukor
1 csipet só
1 db tojás
1 tk vaníliakivonat
160 g liszt
25 g kakaópor
10 g sütőpor
1 mk szerecsendió
1 mk szegfűszeg
1 mk fahéj
1 mk gyömbér
1 marék apróra vágott étcsoki
1 marék tökmag
Bevásárlólistához adom

A banánokat villával kicsit összetörjük, majd a vajjal és a cukorral együtt jól elkeverjük. Ezután jöhet hozzá a többi hozzávaló, az apróra vágott étcsokival és tökmaggal (vagy bármilyen más maggal) együtt. Belesimítjuk a tésztát egy kenyérsütő formába, a tetejét megszórjuk kevés tökmaggal, és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésre, kb. 40-45 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, és ha nem tapad nyers tészta a tűre vagy fapálcikára, akkor kivesszük a sütit a sütőből, és hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.

Ha tetszett a csokis banánkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások