Hirdetés

Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel

Hozzávalók

6
db lángoshoz
+
230 g édesburgonya (pucolt)
10 g só
230 ml tej
1 tk cukor
15 g friss élesztő
500 g liszt
2 ek friss zöldfűszer vegyesen (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom stb.)
bő olaj a sütéshez

A feltéthez

350 g tejföl
őrölt bors
2 db Tihany camembert
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel

A sima lángos mindent visz, legyen szó akár Balcsi-parti, akár medence melletti, akár csak egy vasárnapi szimpla hétvégi ebédről. Próbáljátok ki zöldfűszerekkel és édesburgonyával is, mert higgyétek el nekem, ez is fenséges!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

6
db lángoshoz
+
230 g édesburgonya (pucolt)
10 g só
230 ml tej
1 tk cukor
15 g friss élesztő
500 g liszt
2 ek friss zöldfűszer vegyesen (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom stb.)
bő olaj a sütéshez

A feltéthez

350 g tejföl
őrölt bors
2 db Tihany camembert
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az édesburgonyás-zöldfűszeres lángoshoz az édesburgonyát megpucoljuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, négybe vágjuk, és hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon belőle. Ez nagyon fontos mozzanat, hiszen nem szeretnénk, ha plusz nedvesség kerülne a tésztánkba víz formájában. 

Amíg az édesburgonya kigőzölög, egy keverőtál aljába kimérjük a sót. Azért az aljába, mert ha közvetlenül érintkezik a sóval az élesztő, nem fog úgy megkelni a tésztánk. A tejet kb. 30 fokra melegítjük a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet és a krumplinyomón áttört édesburgonyát is a tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, az aprított zöldfűszereket, és kézzel vagy dagasztógéppel szép egynemű tésztává dagasztjuk. Ha összeállt a tészta, egy konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen 40-50 percig kelesztjük. 

édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel
Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel

6-7 részre osztjuk a tésztát, és olajos kézzel kisebb korongokat formázunk belőlük, majd bő, 160-170 fokos olajban 2-3 perc alatt kisütjük mindkét oldalukat. 

A kész lángosokat megkenjük tejföllel, megszórjuk borssal, és szeletekre vágott camembert-rel díszítjük.

édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel
Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel

Ha tetszett recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több lángost akarok:

Joghurtos lángos

Klasszik lángos

Krumplis lángos

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?