Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+
100 g kolbász
2 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 szál angol zeller
2 db paradicsom
100 g virsli
200 g ALMARE Garnélarák
1 tk kakukkfű
1 tk majoranna
2 db zsályalevél
1 tk füstölt pirospaprika
só, bors
300 g rizs
1 csokor petrezselyem
1 - 2 db hegyes erős paprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Jambalaya-lecsó garnélával

Ezen a nyáron lett egy olyan tendenciánk, hogy pár ételt meglecsósítunk. Most a Jambalaya, azaz a cajun rizses egytálétel került terítékre a kajakombók sorában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
100 g kolbász
2 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 szál angol zeller
2 db paradicsom
100 g virsli
200 g ALMARE Garnélarák
1 tk kakukkfű
1 tk majoranna
2 db zsályalevél
1 tk füstölt pirospaprika
só, bors
300 g rizs
1 csokor petrezselyem
1 - 2 db hegyes erős paprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük, majd a kisült zsírján hőkezeljük a felkockázott hagymát, a kaliforniai paprikát és a felkarikázott angol zellert is. Amikor összeesett, beletesszük a felszeletelt paradicsomot, és 5-8 percig közepes lángon főzzük.

A virslit felkarikázzuk, és ezt is beledobjuk, majd jöhet rá a garnéla. Kakukkfűvel, majorannával, zsályával és füstölt pirospaprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel, és további 12-15 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. 

A végén visszarakjuk a kolbászt, összeforgatjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.

Jambalaya-lecsó tálalása

Ha tetszett a Jambalaya-lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások