Hozzávalók
- 100 g kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 szál angol zeller
- 2 db paradicsom
- 100 g virsli
- 200 g garnélarák
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoranna
- 2 db zsályalevél
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- 300 g rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 1 - 2 db hegyes erős paprika
Hozzávalók
- 100 g kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 szál angol zeller
- 2 db paradicsom
- 100 g virsli
- 200 g garnélarák
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoranna
- 2 db zsályalevél
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- 300 g rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 1 - 2 db hegyes erős paprika
A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük, majd a kisült zsírján hőkezeljük a felkockázott hagymát, a kaliforniai paprikát és a felkarikázott angol zellert is. Amikor összeesett, beletesszük a felszeletelt paradicsomot, és 5-8 percig közepes lángon főzzük.
A virslit felkarikázzuk, és ezt is beledobjuk, majd jöhet rá a garnéla. Kakukkfűvel, majorannával, zsályával és füstölt pirospaprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel, és további 12-15 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.
A végén visszarakjuk a kolbászt, összeforgatjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.
Ha tetszett a Jambalaya-lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!