Hirdetés

Zöld rizottó

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
150 g bébispenót
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1.2 l alaplé vagy víz
Hozzávaló kipipálva
½ fej brokkoli
Hozzávaló kipipálva
250 g zöld spárga
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
300 g rizottórizs
Hozzávaló kipipálva
50 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
50 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
80 g vaj
Hozzávaló kipipálva
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zöld rizottó

Nem is tudom, mit tudnék többet mondani annál, mint hogy próbáljátok ki ezt a rizottót, mert nagyon finom! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
150 g bébispenót
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1.2 l alaplé vagy víz
Hozzávaló kipipálva
½ fej brokkoli
Hozzávaló kipipálva
250 g zöld spárga
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
300 g rizottórizs
Hozzávaló kipipálva
50 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
50 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
80 g vaj
Hozzávaló kipipálva
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A zöld rizottóhoz először a spenótot dolgozzuk fel. Sós, forró vízbe dobjuk 8-10 másodpercre, majd leszűrjük, hideg vízbe tesszük, és lezúzzuk aprítóban vagy botmixerrel 2 dl alaplé vagy víz hozzáadásával.

A brokkolit apró rózsákra szedjük, a spárgákat megtisztítjük, levágjuk a fás részeit, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a rizst, és pár percig forrósítjuk, majd felöntjük a fehérborral.

Közben a maradék 1 liter alaplevet vagy vizet felrakjuk melegedni, hozzáöntjük a spenótos alaplevet is, és beledobjuk a brokkolit és a spárgákat (ezeknek ennyi hő elég is, hogy még kissé roppanósak maradjanak a rizottóban).

A rizst folyamatosan főzzük, merőkanalanként adagolva hozzá az alaplevet, amit mindig csak akkor öntünk rá, amikor magába szívta az előző adagot. Amikor beszívta az összes alaplevet, és megpuhult, de egy leheletnyit még kemény a rizs, belekeverjük a reszelt parmezánt, a vajat, és pár csepp citromlevet.

Tálaláskor megszórhatjuk parmezánforgácsokkal és frissen őrölt borssal.

Elkészítési idő: 30 perc

Zöld rizottó

Ha tetszett a zöld rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Triplán zöld krémleves

Sült spárgás bulgur rizottó

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?