Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
2 bőrös kacsamell
2 ek akácméz
2 lime

A fűszerkeverékhez:

1 tk koriandermag
1 tk csillagánizs
1 tk rózsabors
1 tk kardamommag
1 tk zöldbors
1 tk fekete bors
tengeri só

A karórépához:

1 karórépa
50 g vaj

A pácolt cseresznyéhez:

100 g cseresznye
50 g vaj
2 ek balzsamecet
100 ml alaplé vagy víz
Hirdetés

Mézzel fényezett kacsamell karórépával és pácolt cseresznyével

Elegáns, menő de mégis egyszerű randikaja, úgy ahogy eddig soha nem képzelted még el! Biztos tipp a hódításhoz!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
2 bőrös kacsamell
2 ek akácméz
2 lime

A fűszerkeverékhez:

1 tk koriandermag
1 tk csillagánizs
1 tk rózsabors
1 tk kardamommag
1 tk zöldbors
1 tk fekete bors
tengeri só

A karórépához:

1 karórépa
50 g vaj

A pácolt cseresznyéhez:

100 g cseresznye
50 g vaj
2 ek balzsamecet
100 ml alaplé vagy víz

A méz és a kifacsart lime elegyét addig főzzük, amíg kb. 2 kanálnyi sziruppá sűrűsödik. A fűszerkeveréket összekeverjük, egy száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni és végül porrá őröljük. Bekenjük a kacsamell mindkét oldalát a sziruppal és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Mehet be a sütőbe, bőrével felfelé 15 percre 180 fokra, majd 220 fokon még 2 percig pirítjuk. Utána 8 percig pihentetjük a húst.

A karórépát hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk és 6×4 centis téglalapokat vágunk minden szeletből. Enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leitatjuk róla a vizet és vajban átsütjük. Sózzuk, ha szükségesnek érezzük. A cseresznyét kimagozva és félbevágva vajon hirtelen sütjük kb. 2 percig, balzsamecetet adunk hozzá és néhány perc alatt készre pároljuk. Óvatosan kivesszük a cseresznyéket és alaplevet adunk a visszamaradt sziruphoz. Addig főzzük, amíg a felére besűrűsödik. Végül némi vajat teszünk bele és beforraljuk. Visszatesszük bele a cseresznyéket és kész. A karórépa szeletekre halmozzuk a szeletekre vágott kacsamellet és pácolt cseresznyét halmozunk mellé.   

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások