Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+
2 db bőrös kacsamell
2 ek akácméz
2 db lime

A fűszerkeverékhez:

1 tk koriandermag
1 tk csillagánizs
1 tk rózsabors
1 tk kardamommag
1 tk zöldbors
1 tk fekete bors
tengeri só

A karórépához:

1 db karórépa
50 g vaj

A pácolt cseresznyéhez:

100 g cseresznye
50 g vaj
2 ek balzsamecet
100 ml alaplé vagy víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézzel fényezett kacsamell karórépával és pácolt cseresznyével

Elegáns, menő de mégis egyszerű randikaja, úgy ahogy eddig soha nem képzelted még el! Biztos tipp a hódításhoz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db bőrös kacsamell
2 ek akácméz
2 db lime

A fűszerkeverékhez:

1 tk koriandermag
1 tk csillagánizs
1 tk rózsabors
1 tk kardamommag
1 tk zöldbors
1 tk fekete bors
tengeri só

A karórépához:

1 db karórépa
50 g vaj

A pácolt cseresznyéhez:

100 g cseresznye
50 g vaj
2 ek balzsamecet
100 ml alaplé vagy víz
Bevásárlólistához adom

A méz és a kifacsart lime elegyét addig főzzük, amíg kb. 2 kanálnyi sziruppá sűrűsödik. A fűszerkeveréket összekeverjük, egy száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni és végül porrá őröljük. Bekenjük a kacsamell mindkét oldalát a sziruppal és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Mehet be a sütőbe, bőrével felfelé 15 percre 180 fokra, majd 220 fokon még 2 percig pirítjuk. Utána 8 percig pihentetjük a húst.

A karórépát hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk és 6×4 centis téglalapokat vágunk minden szeletből. Enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leitatjuk róla a vizet és vajban átsütjük. Sózzuk, ha szükségesnek érezzük. A cseresznyét kimagozva és félbevágva vajon hirtelen sütjük kb. 2 percig, balzsamecetet adunk hozzá és néhány perc alatt készre pároljuk. Óvatosan kivesszük a cseresznyéket és alaplevet adunk a visszamaradt sziruphoz. Addig főzzük, amíg a felére besűrűsödik. Végül némi vajat teszünk bele és beforraljuk. Visszatesszük bele a cseresznyéket és kész. A karórépa szeletekre halmozzuk a szeletekre vágott kacsamellet és pácolt cseresznyét halmozunk mellé.   

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások