Hirdetés

Olasz húsgombóc zsályás aszaltszilva-mártással

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgombóchoz

250 g darált sertés
250 g darált marha
só, bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
30 g reszelt parmezán
1 db tojás
2 ek panko morzsa
2 ek olaj

A mártáshoz

2 fej salottahagyma
1 kis csokor friss zsálya
100 g aszalt szilva
100 ml vörösbor
1 ek méz
1 tk balzsamecet
200 ml víz
30 g vaj

A polentához

500 ml tej
400 ml alaplé
200 g kukoricadara
szerecsendió
só, bors
30 g parmezán
70 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olasz húsgombóc zsályás aszaltszilva-mártással

Én nagyon-nagyon szeretem a vajban pirított zsályát. Elveszi azt az erőteljes ízt a pirítás során, és igazán frissítő lesz ez a zöld fűszer az ételekben. Most ennek a húsgolyós mártásnak az alapja, amit polentával tálaltam.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgombóchoz

250 g darált sertés
250 g darált marha
só, bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
30 g reszelt parmezán
1 db tojás
2 ek panko morzsa
2 ek olaj

A mártáshoz

2 fej salottahagyma
1 kis csokor friss zsálya
100 g aszalt szilva
100 ml vörösbor
1 ek méz
1 tk balzsamecet
200 ml víz
30 g vaj

A polentához

500 ml tej
400 ml alaplé
200 g kukoricadara
szerecsendió
só, bors
30 g parmezán
70 g vaj
Bevásárlólistához adom

A húsgombóchoz összekeverjük az olaj kivételével az összes hozzávalót, és hagyjuk 10 percet állni. Ezután egy sütőbe tehető serpenyőben az összes oldalát körbepirítjuk az olajon, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. 

Kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a felaprított salottahagymát a mártáshoz. Erre jöhet az apróra vágott zsálya, amit picit lepirítunk. Ezután rárakjuk az apróra vágott szilvát, majd jöhet a vörösbor. Ha a nagy része elpárolgott, felöntjük a vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a mézet és a balzsamecetet, a végén pedig a hideg vajat, majd átmelegítjük benne a húsgolyókat. 

A polentához felforraljuk az alaplevet, beleöntjük a tejet, majd a kukoricadarát, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik az egész. A végén hozzáadjuk a vajat, a parmezánt, a szerecsendiót, és sózzuk, borsozzuk. A polentát a húsgolyóval és a mártással tálaljuk.

Ha tetszett az olasz húsgombóc zsályás aszaltszilva-mártássalreceptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások