A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 2 kg őzcomb
- 5 fej vöröshagyma (160 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 ek darált csípős paprika
- 2 ek paprikakrém
- só
- 1 ek borókabogyó
- 250 ml száraz vörösbor
A tálaláshoz
- 1 db hegyes-erős paprika
Őzpörkölt
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 2 kg őzcomb
- 5 fej vöröshagyma (160 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 ek darált csípős paprika
- 2 ek paprikakrém
- só
- 1 ek borókabogyó
- 250 ml száraz vörösbor
A tálaláshoz
- 1 db hegyes-erős paprika
Az őzpörkölt első lépéseként zsírt melegítünk egy lábasban. Erős hőfokon lepirítjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott őzhúst, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. 2 perc pirítás után beletesszük a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, illetve a vörösbor kivételével a többi hozzávalót is. Felöntjük annyi vízzel, ami kb. 1 ujjnyira ellepi a húst. Én 1 litert öntöttem hozzá, de ez a mennyiség attól függ, hogy mennyi levet ereszt a hús.
Időnként megkeverve és szükség esetén a vizet pótolva, közepes hőfokon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ez az idő függ a hústól, én 3 órán keresztül főztem a pörköltet. Amikor a hús már puha, felöntjük a vörösborral, és további 5 percig főzzük. Ügyeljünk rá, hogy a vége felé már ne adjunk hozzá annyi folyadékot, mint az elején, hiszen egy sűrű szaft elérése a cél. Tetszőleges körettel és hegyes-erős paprikával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 3 óra 20 perc
Ha tetszett az őzpörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!