Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Rakott zöldbab

Hozzávalók

4
főre
+
600 g ceruzabab
300 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
150 g rizs
1 mk őrölt kömény
bors
3 ek tejföl
1 ek liszt
1 tk paradicsompüré
3 ek pirospaprika
3 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rakott zöldbab

Van élet a lasagne-n túl! Mi már rég nem félünk átlépni a komfortzónánkon és továbbmenni az olaszos ízvilágú rakott ételeken. A rakott kelt alap, hogy imádjuk, de nem mondhatnánk, hogy ez a szép tepsi rakott zöldbab kevésbé örvendeztet meg minket, hiszen több, mint isteni. Csekkold a receptet és dobj össze te is egy-két adagot!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 g ceruzabab
300 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
150 g rizs
1 mk őrölt kömény
bors
3 ek tejföl
1 ek liszt
1 tk paradicsompüré
3 ek pirospaprika
3 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

Rakott zöldbab elkészítése

Így készítsd el a rakott zöldbabot!

Rizsfőzés helyesen

A rizst és egy evőkanál olajat 2 dl forrásban lévő vízbe teszünk és addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd fedő alatt 130 fokos sütőben 20 percig pároljuk. Ha egy kis segítséget szeretnél, hogyan készül a tökéletes, pergős rizs, akkor csekkoljátok Zé videóját.

Ízek kavalkádja

Ezután olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát és hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, majd mehetnek bele a fűszerek (a pirospaprikából csak 1 csapott evőkanállal), plusz egy kis só. Kevés folyadékpótlással 20 percig pároljuk, és közben a zöldbabra annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje.

Sózzuk, felforraljuk és leszűrjük. A pörköltszerű alapra tesszük a darált húst és folyamatos folyadékpótlással készre pároljuk, majd összekeverjük a rizzsel .

Rakott zöldbab recept

A rakott zöldbab összeállítása

A tepsi oldalát és az alját vékonyan bekenjük olajjal és 1 evőkanál zsemlemorzsával egyenletesen megszórjuk . Ezután elterítjük rajta a zöldbab felét, majd rátesszük a rizses ragut, végül a maradék zöldbabot. A tejfölt, a lisztet és 1 evőkanál pirospaprikát csomómentesre keverünk, majd  szétterítjük a bab tetején és megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Érdemes ennél az ételél is a légkeveréses funkciót használni, hogy a hő át tudja járni egyenletesen a készülő ételt. Akkor tudjuk, hogy elkészült, hogy a teteje szép, egyenletesen aranybarna.

Isteni rakott zöldbab

A zöldbab szezonra ajánljuk

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások