Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 150 g trappista sajt
- 80 g finomliszt
- 2 db tojás
- 80 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 150 g trappista sajt
- 80 g finomliszt
- 2 db tojás
- 80 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A sajttal töltött rántott csirkemell elkészítéséhez a húst alaposan kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A hús szélétől pár centire eloszlatjuk a reszelt sajtot, majd szorosan feltekerjük. Egy fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük a végeit és az oldalát, hogy a sütés során ne nyíljon ki, majd először lisztbe, aztán lazán felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Jöhet még egy réteg tojás és zsemlemorzsa, majd kb. 170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük. Tepsire tesszük a húst és 10 percre betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sajttal töltött rántott csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A rántott dolgok ellenállhatatlanok. Jöjjön is pár tuti recept, ha megkívántátok!
Gluténmentes rántott hal sült burgonyával air fryerben
Dióbundás rántott csirkefalatok
Gluténmentes rántott csirkemell sajttal töltve