Amerika a gyorséttermek őshazája, de azért mi is próbáljuk tartani a lépést. Májusban a magyar Smashy burgerező nyitotta meg első egységét New Yorkban (itt írtunk róla), most pedig jön is vissza a passz: egy ikonikus amerikai gyorsétterem, a Popeye csirkéző készül letenni a névjegyét a magyar fővárosban.
A csirke a sztár a Popeyes menüjén
Ha azt mondjuk, junk food, elsőre talán mindenkinek a hamburger, a pizza vagy épp a tex-mex ugrik be. Na de ne feledkezzünk meg a csirkézőkről sem! A Travis’ Tenders már nyáron elkapta ezt a fonalat és elcsavarta a budapestiek fejét a ropogós csirkecsíkjaival. Ősszel pedig érkezik az amerikai nagyágyú, a Popeyes, amely riválisához hasonlóan szintén a csirkére épít, de egy kicsit más felfogásban. Hogy ki lesz igazi aranytojást (vagy arany csirkefalatot) tojó tyúk, azt az idő döntheti el…

A Popeyes sztorija a 70-es években, New Orleansban indult, és a fő ismertetőjegyük, hogy minden csirkéjüket cajun fűszerkeverékben pácolják kirántás előtt. Ettől teljesen más ízvilágot kapnak, mint a Kentucky-féle társaik. Ez a louisianai konyha egyik nagy trükkje, amit ősszel Budapesten is lesz lehetőség megkóstolni. A pontos helyszínről és nyitási dátumról egyelőre nem árultak el részleteket, de amint megkaparintjuk az infókat, beszámolunk róla!
Amerikából Európán át Budapestre
Mivel az USA egyik legmenőbb csirkézőjéről van szó, hatalmas rajongótábort tudhatnak maguk mögött, nem csoda, hogy a gyorsétteremlánc már korábban megkezdte a terjeszkedést Európában. Jelen vannak Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban, Romániában, Franciaországban, Csehországban és Olaszországban is.
A 2019-ben bevezetett csirkés szendvicsük akkora hype-ot kapott Amerikában, hogy szinte ostrom alá vették miatta az éttermeket – ezt azóta is a gyorséttermi piac egyik legnagyobb dobásaként emlegetik. Remélhetőleg ősszel mi is beállhatunk majd a sorba, és megkóstolhatjuk. Szerinted Budapesten is ekkora sikert fog aratni a cajun csirke? Írd meg kommentben!