
Fotó: Mudra László
A bao nevű gombócnak más a tésztája, sokkal levegősebb, mivel van benne élesztő, és a formája is más: nagyobb és kerekebb, míg a jiaozi hosszúkás és kisebb, talán leginkább a pelmenyihez hasonlít, és mindig hús kerül bele, vega verzió ebből nincs. Elég sok helyen kóstoltam már, de amit itt adnak, azért egészen odavagyok. Ráadásul a hely ár/érték arányban is zseniális, 1500 Ft-ért kapunk 15 húsos táskát, egyedül szinte nem is lehet megenni, egy salátával simán kétszemélyes adag.
Fotó: Mudra László
Az étteremben egyébként néhány más étel is van, de szinte mindenki csak a jiaozi-ért jár ide, nagyon ritka, hogy mást látnánk az asztalokon, mint a batyukat. Mint ahogy az is ritka, hogy ne kínaiak ennének itt, ebből is látszik hogy autentikus helyről van szó. Ráadásul a batyuk készítését sem fedi titok, minden ott helyben készül a hátsó konyhában, bárki láthatja.
Fotó: Mudra László
Általában hárman készítik a batyukat egy asztal körül: egy valaki nyújtja a tésztát, majd belekerül a friss töltelék, ami rák és sertéshús, valamint némi újhagyma vagy zöldség keveréke. Utána szépen, csepp formájúra összehajtogatják, és mehet is a főzésre, majd a vendég elé.
Fotó: Mudra László
Ez a húsos batyu annyira híres, hogy sokan haza is hordják, ennek semmi akadálya egyébként, negyven darabot 3000 Ft-ért kapunk elvitelre, lefagyasztva, otthon elég gőz fölött elkészíteni, vagy ahogy helyben ajánlották: kétszer forró vízbe dobni, majd gombóc-szószba mártani, és lehet is enni.