Akár a hagyományos vonalat viszed tovább, akár kísérleteznél egy halas, húsos vagy vegás változattal, ezekből a lecsós receptekből biztosan találsz kedvencet. Nem kell bonyolult alapanyagokkal bajlódni, a lecsó minden verzióban hozza azt az otthonos ízt, ami miatt sosem tudjuk megunni. Irány a konyha, és fedezd fel, mennyi mindent tud még a lecsó!
Lecsós afrikai harcsa

Ha szereted a halat, de unod a szokásos rántott verziókat, itt az ideje kipróbálni ezt a mediterrán hangulatú, lecsós harcsát! A harcsa szépen átveszi a lecsó édeskés-fűszeres ízeit, a szaftot pedig simán kitunkolhatod egy kis kovászos kenyérrel.
Lecsós nokedli

Ez a recept egy igazi pénztárcabarát kaja, ami bebizonyítja, hogy a nokedli nem csak pörkölt mellé király. A tojásos galuska szépen beszívja a lecsó szaftját, és egy falat után rájössz: ez bizony komoly versenytársa a húsos verzióknak is.
Lecsós brassói

A klasszikus brassóit nem nagyon lehet tovább fokozni… kivéve, ha lecsóval dobjuk fel! A szaftos paprika-paradicsom kombó annyira jól áll a pirított húsnak és a krumplinak, hogy új szintre emeli az egész ételt. Ha szereted az igazi tunkolós sztorikat, ezért is odaleszel!
Lecsóval töltött rántott karaj

Rántott hús, de nem a megszokott módon – ez a verzió lecsóval töltve valami egészen elképesztő! A ropogós bunda alatt a világ egyik legtutibb tölteléke lapul – a lecsó és a rántott hús titkos randija a tányérodon. :)
Lecsóval töltött burgonya

Ez a fogás igazi vega comfort food – lecsóval töltött, sütőben sült burgonya, ami akár főfogásként is simán megállja a helyét. A sült krumpli édeskéssé válik, a lecsó pedig jól beissza magát a belsejébe. Ha szeretnéd, szórhatsz sajtot a tetejére, hogy még ütősebb legyen.
Lasagne lecsóval

Lasagne újragondolva, és nem is akárhogy: lecsóval rétegezve egy egészen másik dimenzióba juttat el. Az olasz klasszikus és a magyar lecsó találkozása olyan páros, amiről nem is gondolnád, hogy ennyire működik.
Hagyományos nyári lecsó

A sort nem is zárhatnánk mással, mint a legendával, a klasszikus lecsóval. Egyszerű, mégis tökéletes – paprika, zamatos paradicsom és egy kis kolbász, amitől az egész fogás karaktert kap. Ha marad belőle, másnap is brutál jó lesz, akár tojással felütve.