A világ összes piros pontját megszavaznánk ezeknek a durván paradicsomszószos kajáknak! Ízesek, színesek és egy icipicit veszélyesek is... de természetesen csak akkor, ha épp fehér ruhában ülünk nekik. Mi azonban amondók vagyunk: az alábbi receptek egytől egyig megérnek pár összefoltozott hófehér pólót. :D
Csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Kötve hisszük, hogy bárki is evett már ennél szaftosabb csirkét! Köret nélkül is épp elég laktató, mivel a fűszeres paradicsomszósz olíva- és csicseriborsót is rejt bőségesen.
Húsgombóc paradicsommártással, főtt burgonyával

Ránézésre igazi menzaklasszikusnak tűnhet ez a kaja, de ne higgyetek a szemeteknek! Ez a paradicsomos húsgombóc nem az édeskés vonalon mozog, hanem fűszeres, extrán paradicsomos és egyszerűen ellenállhatatlan!
Spenótos eggyolk ravioli paradicsomszószban

A paradicsomos tésztákkal amúgy sem árt vigyázni, ha az ember fehér ruhában ül az asztalhoz, na de ez a ravioli duplán veszélyes! A közepében egy még folyós tojássárgája csücsül, ami ugyancsak nem annyira pólóbarát... :D De megéri a kockázat, mert valami mennyei ez a pasta!
Paradicsomos csirkecurry

A jó öreg csirke-rizs kombó, paradicsomszószba fojtva. :D Izgalmas, fűszeres ízvilágú ragu, ami első kóstolásra levesz majd a lábadról. A repeta garantált!
Paradicsomos garnéla

Tunkolni, vagy nem tunkolni, az itt a kérdés! Már aki szerint ez kérdés, mert szerintünk a válasz mindig az, hogy: tunkolniiii! Ez a zöldfűszeres paradicsomszósz szinte kívánja, hogy belemártsunk egy falat puha kovászos kenyeret... aztán még egyet, meg még egyet.
Spenótos ricottával töltött palacsinta paradicsommártásban

A hortobágyi palacsinta szósza által ejtett foltokat sem egyszerű kivarázsolni egy fehér pólóból, na de ez a paradicsomos paller se piskóta! :D Kicsit lasagne-feeling, de mégis más – ezt az élményt nem lehet szavakba önteni, muszáj megkóstolni!
Hagyományos szabolcsi töltött káposzta

A szabolcsi töltött kápi titka két dologban rejlik: először is nem savanyú, hanem fejes káposztát használnak hozzá. Másrészt pedig egy gazdag, paradicsomos szószban foglalnak helyet a betöltött kis kápik a lábasban. Ha még nem próbáltad, épp itt az ideje!