A 11. kerületi Duna-parton áll két angol busz. Az egyikben szuper lángosok készülnek, a másikban pedig frankó koktélok, hideg sör folyik, és ha úgy szeretnétek, akkor cukormentes limonádé is. A Dunaparty Megálló nevű hely, bár nem ebben a formában, de már 17 éve létezik, a két buszon kívül pár éve kibővült egy palacsintaházzal is, ahol most épp újdonság a zserbós palacsinta, de nagy kedvenc a túrós-barackos is, amibe házi baracklekvár kerül. Sőt, a gofrirajongók sem maradnak kielégítetlenül, mert az is van.
A fő attrakció egyértelműen a lángos
Valljuk be, elég idegesítő tud lenni, amikor az ember vágyik egy jó lángosra, végül pedig belefut egy borzalmas példányba, leginkább fizetés után, éhesen. Na, de ha valamitől itt nem kell félni, akkor az ez! A távolabbi buszban Szolláth Pál és kolléganője, Marika készítik a fullos lángosokat hatalmas odaadással, mindennap frissen kelesztik a tésztát. Mint mondják, itt nem lehet szórakozni, a minőségnek mindig ugyanolyannak kell lennie, hiszen ezért jönnek vissza a vendégek, akik a kedvenc lángosukra vágynak. Ez az odafigyelés mindenképp gratulációt érdemel, miközben hétvégente van, hogy 500 lángos is készül.
Lássuk a lángost!
A tészta sima lángostészta, egy kis csavarral: a burgonyapehelytől lesz extrán lágy, ezt mi magunk is meg tudjuk erősíteni, a tészta pont tökéletes vastagságú, levegős, puha. Na persze, ha valaki vékonyabban szereti, netán ropogósabb belsővel, szívesen elkészítik így is. De inkább ne kérjétek így! 🙂 Amit viszont Zsolti kért, az egy klasszik sajtos-tejfölös (1190 Ft), egy bolognais (1590 Ft) és még mellé csapott egy gyrososat is (1690 Ft).
A sajtos-tejfölös alap verziót Zsolti készítette el saját maga számára, kóstolás után azt mondta: nagyon jó lett! 😀 Csak a sót felejtette el róla, de legalább fokhagymával alaposan megkente.
A bolognais meg a gyrosos lángos a Dunaparty Megálló konyhájáról
A bolognai meg a lángos annyira nem is meglepő párosítás, hiszen ma már mindenre is bolognai ragut pakolunk. A szaftos paradicsomos ragu remekül passzol a puha lángostésztához, na persze jó sok reszelt sajttal, csak arra vigyázzatok, hogy ne nyammogjatok rajta sokáig, mert gyorsan eláztatja a tésztát. A gyrosos lángos először egy gazdag tzatziki réteget kap, arra kerül a husi, majd jó sok lila hagyma és koktélparadicsom. Teljesen hozza a gyros-feelinget, amolyan magyarosan és a tésztán kifejezetten hűsítően hat az ízletes tzatziki, ne féljetek kipróbálni!
Nagy közönségkedvencnek számítanak a töltött lángosok, azon belül is a baconös-lila hagymás (1490 Ft). Ha kedvelitek az olasz calzonét, ez is le fog csúszni. Mi azért még megküldtük volna egy kis tejföllel a tetején.
Ha Dunapart, akkor hekk!
Zsolti legnagyobb örömére a kínálatban hekk is van, így nem jöhettünk el úgy, hogy ne kóstoltuk volna meg a nagy lángoszabálás után. De végül nem bántuk meg. A halacska bundája kellően fűszeres volt, a mi ízlésünknek talán nem volt elég sós, amit viszont abszolút kompenzált a kovászos uborka sóssága, amiből ekkora melegben simán letoltunk volna egy nagy üveggel. Alakbarát opcióként mi most édesburgonyát választottunk mellé a kenyér helyett, ami szerencsére tökéletesen roppanós volt és nem bicsaklott összevissza.
Plusz pont a Megállónak, hogy rajonganak a négylábú kedvencekért, több helyen is van kitéve itatótál, és a nagy melegben szívesen adnak egy hűsítő zuhanyt is az arra jelentkező kutyusoknak. És persze a gazdiknak is, ha úgy kívánják. 😀 A Dunaparty Megálló senkinek sem fog csalódást okozni, aki rákíván egy kiváló lángosra, netán még lazulna is egyet a parton, és jól tudják ezt azok is, akik a Csepel Művekből járnak át ebédelni, csónakkal…
Cím: 1117 Budapest, Hunyadi János út 162.
Ha tetszett a Dunaparty Megálló cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!