Hirdetés

10 pékség, ahonnan érdemes kakaós csigát csomagolni uzsira

Hirdetés

10 pékség, ahonnan érdemes kakaós csigát csomagolni uzsira

Hirdetés
A kakaós csiga az univerzum egyik legjobb találmánya, és szerencsére szinte minden pékség kötelező terméke. Születési neve a források szerint csokoládés tekerge, és Pösch Mór nevéhez fűződik, aki 1908-ban készítette el először a péksüteményt.
Hirdetés

A rajongótábor ma már nem szűkíthető idősekre vagy fiatalokra, ugyanis mindenki vagy legalábbis mindenkinek van egy ismerőse, aki él-hal a kakaós csigáért. Ha nem álltok neki egy házi készítésűnek, vagy már unjátok a jól bevált pékséget, összegyűjtöttünk most 10 lelőhelyet, ahol nem ér csalódás! Árban 300 és 500 Ft között mozognak, nincsenek kiugróan olcsó vagy drága darabok. 

Nor/ma 

Az északi stílusú pékségben forró péksütik sülnek egész nap, de a spéci svéd finomságok mellett a hagyományos vonalat sem hanyagolják. A leveles tésztás kakaós csiga kellőképp csokis, omlós és nem szárad ki egyhamar! 

Cím: 1053 Budapest, Kecskeméti utca 11. és 1024 Budapest, Margit körút 75-87.

Norma kakaós csiga

Lipóti Pékség

Ha nem esik útba kézműves pékség, ne féljünk a láncoktól se! A Lipótiban teljes kiőrlésű kakaós csiga is kapható, ami egy fokkal kevésbé okoz lelkiismeret-furdalást. Megbízható, korrekt minőség, és városszerte sokfelé megtalálható! 

Lipóti kakaós csiga

Jacques Liszt

A Vigadó tér környéki üzlet csiga kínálatában szintén szerepel teljes kiőrlésű, és bár elsőre kicsit kevésnek tűnik rajta a kakaó, összhatásban mégsem száraz, a tészta állaga pedig különösen lágy és könnyed. 

Cím: 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 7.

Jacques kakaós csiga

Numan kakaós csiga

Egy kicsit retrósabb feelinget hoz a Numan Pékségben kapható kakaós csiga. A retró viszont nem egyenlő a silánnyal, a maga kategóriájában abszolút a helyén van! Sulibüfés feeling, egy alaposan megcukrozott kakaós csigába zárva. 

Cím: 1133 Budapest, Pannónia u. 91.

Numan kakaós csiga

Három Tarka Macska

A macskás pékség minőségben megkérdőjelezhetetlen, a leveles tésztás kakaós csigájuknak pedig nem is kérdés, hogy helye van a listán. 

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 41.

Három tarka macska kakaós csiga

Kiskovász Pékség

Az első gondolatom az volt a kiskovászos csiga kapcsán, hogy ez bizony nem csokis, hanem valóban kakaós! Teljes kiőrlésű, és tökéletes kísérője egy pohár hideg tejnek, reggel, délben, este. 

Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 36.

Búzakovász Kézműves Pékség

A szabálytalan alakú kakaós csiga szinte garancia a gondoskodásra, amivel a búzakovászos kovászos kakaós csiga készül. Kellően szaftos, a tészta nem morzsálódik, csak omlik. 

Cím: Budán, a Mechwart ligetnél: II. kerület, Keleti Károly u. 20/a, Zuglóban a XIV. kerület Kövér Lajos u. 42., Árpádföldön, XVI. kerület Menyhért u. 27., Vizafogón, XIII. Karikás Frigyes u. 7., Újpesten, IV. Petőfi u. 33.

Joséphine Bakery

A kelt tésztás kategóriában és úgy általánosságban is remekül szerepelt a Joséphine-es kakaós csiga. Alakilag szabályos, és talán picit száraznak is hatNA, ha nem lenne olyan mesebelien puha a tésztája. Így összességében bár nem tűnik kézművesnek, kóstolás után nagyon kellemes meglepetés!

Cím: 1024 Budapest, Fényes Elek utca 3.

Budai Kettő

Vajas leveles tészta és kovász: a Budai Kettő kakaós csiga fronton sem viccel, ha az a kérdés, telenyomják-e kakaóval a tökéletes tésztát. Az eredmény magáért beszél, szalvétát kérjetek mellé, mert nyakig csokisak lesztek!

Cím: 1027 Budapest, Varsányi Irén utca 21.

Kakaós csiga a Pékességből 

A számomra ismeretlen Pékesség kakaós csigája teljesen levett a lábamról. Ránézésre kifejezetten csúnya, és mire hazaértem vele, alaposan bele is ragadt a papírba. Ez viszont nem elrettentés: kiakadt tőle a kakaósság-mutató! A törékeny tészta pedig maga a mennyország, a 10 perces sorban állást is elfeledtette. 

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 93-99.

Az ország legjobb kakaós csigái Felzabáltuk-sorozat még várat magára, de egy ideig ezzel a 10 hellyel is nagyon vígan elleszünk, ha berobban az iskolakezdés! 

Ha tetszett a kakaós csiga lelőhelyes cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?