


Fotó: Mudra László
A mangó-passiógyümölcs-kókusz fagyi kókuszos piskótával, szárított passiógyümölccsel és kókuszos habcsókkal érkezett. Nagyon finom, frissítő, nyaralós “feelinget” adó ízek robbantak a számban. Ütős együttes hatása volt a mangó édes és a passiógyümölcs fanyar ízének. A sóskaramell-törökmogyoró verzió finom brownie-t és karamellöntetet kapott, melyek igazán jól passzoltak egymáshoz. A végére hagytam a pisztácia-eper kombót, gondolván a legjobbat a végére kell hagyni. Az iráni pisztáciából készült fagyi és öntet, az epersorbet, a liofilizát eperdarabok és a közepén előbukkanó ropogós morzsasüti, amiben szicíliai pisztáciatöret lapul, teljesen levett a lábamról.
Fotó: Mudra László
“Az alapanyag tekintetében nem igazán van kompromisszum” - mondja Márk.A hozzávalók kiválasztásánál törekednek a csúcsminőségre. A legjobb minőségű gyümölcspürékkel dolgoznak, melyek Franciaországból érkeznek a műhelybe. Kiemelkedő minőségű csokoládét használnak. A vanília ízt igazi vaníliarúd felhasználásával érik el. Semmilyen mesterséges ízfokozót, színezéket, térfogatnövelőt, tartósítószert nem használnak. Kétféle vegán fagyijuk van, valamint gondoltak a glutén- és laktózérzékenyekre is. Sok süteményben használnak mandulalisztet, és hamarosan lesz cukormentes termékük is. Csakúgy, mint a desszertek minőségére, a belső designra is nagy figyelmet fordítottak, mely Kriskó Andrea belsőépítész nevéhez fűződik. A falon lévő különleges rajzot pedig Oláh Anna készítette, aki egyébként táskatervező és grafikus is egyben.
Fotó: Mudra László
Mint tudjuk, a fagylalt szezonális termék, ezért elfogott a kíváncsiság, hogy hogyan is tervezik a hideg hónapokat átvészelni. A tulajdonosok komoly piackutatást végeztek ez ügyben. A fagyira egyre nagyobb igény van a téli időszakban is. Főleg bevásárlóközpontokban lévő kávézókban van ilyenkor keletje, de mozi-csemegének és otthoni fogyasztásra is sokan veszik. Ezért is találták ki, hogy egy úgynevezett családi csomaggal rukkolnak majd elő, melynek célja leginkább az otthoni fogyasztásra irányuló igények kielégítése. Ezen kívül tervben van egy sütemény-repertoár is, ami ki tudja elégíteni azoknak is az igényét, akik távol tartják magukat a hideg dolgoktól télvíz idején.