Hozzávalók
- 2 db piros alma
- ½ db citrom leve
- 1 csomag leveles tészta (1 csomag/270 g)
- 50 g olvasztott vaj
- 4 - 5 ek cukor
- olaj a forma kikenéséhez
- 1 nagy csipet fahéj a tetejére
Almarózsa
Hozzávalók
- 2 db piros alma
- ½ db citrom leve
- 1 csomag leveles tészta (1 csomag/270 g)
- 50 g olvasztott vaj
- 4 - 5 ek cukor
- olaj a forma kikenéséhez
- 1 nagy csipet fahéj a tetejére
Az almarózsa elkészítéséhez először az almát megmossuk, elfelezzük, kivágjuk a magházat, és 2 mm vastag szeleteket vágunk belőle, amit összeforgatunk a citromlével. A leveles tésztát kiterítjük, 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a cukorral úgy, hogy 1-2 evőkanálnyit hagyunk a befejezéshez (ha vaj is marad, azt is felhasználjuk a befejezésnél).
Az almát gyöngyöző vízbe dobjuk 1 percre, majd óvatosan leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A tésztára tesszük az almaszeleteket úgy, hogy ne fedje egymást és csak a felére rakunk, majd feltekerjük, és muffinsütő formába tesszük, amit előtte kiolajozunk.
Megszórjuk a rózsákat a maradék cukorral és a fahéjjal, lekenjük a megmaradt vajjal, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután lefedjük, és további 15 percig sütjük, hogy az alja is teljesen átsüljön. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett az almarózsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több almás kaja:
Almaragus tejberizs
Almás céklasaláta
Almás-vaníliakrémes palacsintatorta
Egyserpenyős almás tarja bulgurral