Hirdetés
Instant

Almás dumplings vaníliasodóval

Hozzávalók

14
darabhoz
+

A tésztához

200 g liszt
120 ml langyos víz
1 csipet só
1 csipet cukor

A töltelékhez

2 db piros alma
3 ek cukor
50 g vaj
10 g vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj

A sütéshez

2 ek olaj
100 ml víz

A vaníliasodóhoz

3 db tojássárgája
60 g cukor
10 g vaníliás cukor
550 ml tej
1 tk étkezési keményítő
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás dumplings vaníliasodóval

Dumpling vagy gyoza, de lehet batyunak is hívni. Általában valamilyen pikáns szószba mártogatva fogyasztják, és az édes változata nem igazán ismert. Az is lehet, újítók lettünk ezzel a recepttel, de szerintünk nagyon szuper lett. Édes, fahéjas almatöltelék, selymes vaníliaszósz, talán nem is kell más a pillanatnyi boldogsághoz. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

14
darabhoz
+

A tésztához

200 g liszt
120 ml langyos víz
1 csipet só
1 csipet cukor

A töltelékhez

2 db piros alma
3 ek cukor
50 g vaj
10 g vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj

A sütéshez

2 ek olaj
100 ml víz

A vaníliasodóhoz

3 db tojássárgája
60 g cukor
10 g vaníliás cukor
550 ml tej
1 tk étkezési keményítő
Bevásárlólistához adom

Az almás dumplings elkészítése egy kis szakértelmet kíván, de ne parázzatok rá, a leírás alapján nektek is menni fog.

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30-40 percre. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk. A serpenyőben elkezdjük karamellizálni a cukrot, majd rádobjuk a kockákra vágott almát és a vajat. Mehet rá a vaníliás cukor és a fahéj is. Átforgatjuk, és ha picit összeesett, elzárjuk a lángot alatta. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, rúddá sodorjuk, és 14-16 db-ra osztjuk. Lisztezett felületen mindegyiket vékony koronggá nyújtjuk, a közepére halmozunk egy nagyobb mokkáskanálnyi tölteléket, picit lekenjük a széleket vízzel, és összecsípjük őket. Egy serpenyőben, az olajon lepirítjuk a batyukat, majd felöntjük a vízzel, lefedjük, és 8-10 percig pároljuk őket. 

Almás dumplings

A vaníliasodóhoz csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon, hígabb puding állagúra sűrítjük. A batyukat a sodóval tálaljuk. 

Ha tetszett az almás dumplings receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások