A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db tojás
- 1 ½ l szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- 1 ek kristálycukor
- 500 g finomliszt
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- baracklekvár
- kakaó
- porcukor
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db tojás
- 1 ½ l szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- 1 ek kristálycukor
- 500 g finomliszt
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- baracklekvár
- kakaó
- porcukor
A balatoni palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. Egy 18 vagy 24 cm-es palacsintasütőt átkenünk vékonyan olajjal, és közepes hőmérsékletűre hevítjük. A serpenyőbe öntünk egy kicsi merőkanálnyi palacsintatésztát, megforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol elterüljön a tészta, majd oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat. A többi tésztával ugyanígy járunk el. A megsült palacsintákat tetszőleges lekvárral vagy egyéb töltelékkel töltjük. Felgöngyöljük, és már zúzhatjuk is befelé.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!