Hozzávalók
A palacsintához
- 280 g finomliszt
- 3 db tojás
- 3 ek étolaj
- 1 tk só
- 400 ml szénsavas víz
- 200 ml tej
- 1 csipet kristálycukor
- 1 kis csokor friss kapor
A krémhez
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek tejföl
- 250 g túró
- 250 ml tejszín
- só, bors
Hozzávalók
A palacsintához
- 280 g finomliszt
- 3 db tojás
- 3 ek étolaj
- 1 tk só
- 400 ml szénsavas víz
- 200 ml tej
- 1 csipet kristálycukor
- 1 kis csokor friss kapor
A krémhez
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek tejföl
- 250 g túró
- 250 ml tejszín
- só, bors
A kapros-túrós palacsinta első lépéseként a palacsinta hozzávalóit egy botmixerrel csomómentesre keverjük. A töltelékhez összekeverjük az apróra vágott hagymát és kaprot a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a túróval és a tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk.
Ezután egy teflonserpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat, 10-12 db lesz belőle. Ha kisütöttük őket, megtöltjük a töltelékkel, és egy kevés aprított kaporral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!