Hozzávalók
A barackos részhez
- 4 szem őszibarack
- 3 ek kristálycukor
A tésztához
- 30 g puha vaj
- 30 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 250 ml tej
- 120 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 20 g keményítő
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szegfűszeg
A tálaláshoz
- vaníliafagyi
- 1 tk porcukor
- 1 ek méz
Hozzávalók
A barackos részhez
- 4 szem őszibarack
- 3 ek kristálycukor
A tésztához
- 30 g puha vaj
- 30 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 250 ml tej
- 120 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 20 g keményítő
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szegfűszeg
A tálaláshoz
- vaníliafagyi
- 1 tk porcukor
- 1 ek méz
A barackokat kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben a cukrot közepes lángon karamellizáljuk, majd rádobjuk a barackokat, és pár percig, néha átkevergetve hagyjuk, hogy picit összeessenek, felvegyék a karamellt. Ezután a barackokat kivesszük és félrerakjuk. Jöhet a sült palacsinta tésztája!
Ehhez a vajat a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és átkeverjük az alapot. Mehet bele a tej is, majd a végén a szárazanyagok (liszt, sütőpor, só, keményítő, valamint a kétféle fűszer).
A masszát beleöntjük a serpenyőbe, rádobjuk a karamellizált barackokat, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Mikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kanalazunk a tetejére néhány gombóc vaníliafagyit, porcukorral megszórjuk, és pici mézzel megcsorgatva tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a barackos sült palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!