A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A barackos töltelékhez
- 100 g baracklekvár
- 300 g sárgabarack
- 80 ml víz
- 30 g kristálycukor
- 1 ek keményítő (kb. 25 g)
A szilvás töltelékhez
- 100 g szilvalekvár
- 300 g szilva
- 80 ml víz
- 30 g kristálycukor
- 1 ek keményítő (kb. 25 g)
A túrós töltelékhez
- 250 g rögös túró
- 20 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom lereszelt héja
- 1 db tojás
- 25 g búzadara
A rétes összeállításához
- 12 db réteslap
- 50 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
A vaníliasodóhoz
- 30 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 20 g finomliszt
- 600 ml tej
- 5 db tojássárgája
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A barackos töltelékhez
- 100 g baracklekvár
- 300 g sárgabarack
- 80 ml víz
- 30 g kristálycukor
- 1 ek keményítő (kb. 25 g)
A szilvás töltelékhez
- 100 g szilvalekvár
- 300 g szilva
- 80 ml víz
- 30 g kristálycukor
- 1 ek keményítő (kb. 25 g)
A túrós töltelékhez
- 250 g rögös túró
- 20 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom lereszelt héja
- 1 db tojás
- 25 g búzadara
A rétes összeállításához
- 12 db réteslap
- 50 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
A vaníliasodóhoz
- 30 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 20 g finomliszt
- 600 ml tej
- 5 db tojássárgája
A csárdás réteshez, a gyümölcsös töltelékek elkészítésével kezdünk, amihez két kis lábasban a lekvárokat felmelegítjük, a gyümölcsöket felcikkezve beledobjuk, felöntjük a vízzel, és beleszórjuk a cukrot, majd összefőzzük. Amikor a gyümölcsök megpuhultak, egy villával kicsit összetörjük, a keményítőt pár csepp vízzel elkeverjük, a gyümölcsös alapokba öntjük és pár percig forraljuk, majd félretesszük. A túrós töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tojással és a búzadarával, majd félretesszük.
A rétes elkészítéséhez a különböző töltelékeket külön-külön is feltekerjük, ehhez 3-3 lapot olvasztott vajjal egymásra fektetünk, és az aljára egy csíkban elsimítjuk a töltelékeket. Mindhárom hármas lapot feltekerjük. A mini réteseket 3, szintén olvasztott vajjal megkent, egymásra fektetett lapra tesszük, majd összecsomagoljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben a rétesünk tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, majd 35-40 perc alatt készre sütjük.
Közben a a vaníliasodóhoz a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet összekeverjük egy kisebb lábasban, felöntjük kb. 100 ml tejjel, csomómentesre keverjük, majd beletesszük a tojássárgákat is, és a maradék tejjel felhígítjuk. A sodót közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés közben készre főzzük. Onnan tudjuk, hogy mindjárt kész, hogy először felhabzik, majd ha elült a hab, már nem is szabad tovább melegíteni. A kisült rétest és a sodót is hűtőbe tesszük. A hideg rétes jól szeletelhető és szinte kéri, hogy áztassuk el a sodóval.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a csárdás rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!